2016-12-05 23:22:15
Φωτογραφία για Κύπρος: Πουλούν το προσφυγικό τους σπίτι για να είναι πλάι στην κόρη τους
Τα καλά νέα δεν έφεραν χαρά διαρκείας σε πατέρα ανήλικης, που προγραμματίζεται να υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών σε ένα περίπου μήνα στη Ρώμη. Η εξεύρεση και δεύτερου συμβατού δότη, γεγονός που επιτρέπει στην πραγματοποίηση της μεταμόσχευσης, τον χαροποίησε προς στιγμής, όμως στη συνέχεια ένιωσε να χάνει την άνιση μάχη που δίνει για εξασφάλιση των πόρων που χρειάζονται για να σταθεί στο πλάι του παιδιού του, τις δύσκολες μέρες που θα είναι στο εξωτερικό.

Πρόσφυγας όπως και η σύζυγός του, αποφάσισε να προχωρήσει σε πώληση του προσφυγικού του σπιτιού στο Πλατύ Αγλαντζιάς, προκειμένου να εξασφαλίσει τις 50-60 χιλιάδες ευρώ, που υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί αυτός και η σύζυγός του ή άλλο συγγενικό του πρόσωπο, προκειμένου να παραμείνουν στο πλάι της μικρής Λουκίας Ελένης στην Ιταλία, όσους μήνες χρειαστεί μέχρι να ολοκληρωθεί με επιτυχία η διαδικασία μεταμόσχευσης.

Ο πατέρας της μικρής Αντώνης Λουκά Ζάκου, δήλωσε στο «Φ» ότι όλα τα έξοδα για τη μεταμόσχευση καλύπτονται από το κράτος, όπως και ένα αεροπορικό εισιτήριο για τον ίδιο ή τη σύζυγό του μαζί με επίδομα €500 το μήνα, όμως επιθυμία της οικογένειας είναι όπως στο πλάι της μικρής Λουκίας Ελένης κατά τη διάρκεια της παραμονής στην Ιταλία, είναι να είναι και οι δύο γονείς.

Στην προσπάθειά τους να μαζέψουν τα απαραίτητα χρήματα, αιτήθηκαν άδεια διεξαγωγής εράνου, όμως το αίτημά τους απορρίφθηκε. «Εάν φοβούνται ότι τα έσοδα του εράνου δεν θα χρησιμοποιηθούν για τον σκοπό που αυτός θα διεξαχθεί, γιατί δεν τα δίνουν στον πρόξενο της Ρώμης για να τα διαχειριστεί εκείνος και να μας εξασφαλίσει διαμονή και διατροφή όσο θα είμαστε στην Ιταλία πλάι στο παιδί μας;», διερωτάται.

Ο πατέρας της μικρής Λουκίας Ελένης, ζητεί επίσης όπως το κράτος τον βοηθήσει να έχει στο πλάι του κατά την παραμονή στην Ιταλία και μεταφραστή, ώστε να υπάρχει επικοινωνία σε ικανοποιητικό βαθμό με τους θεράποντες ιατρούς της κόρης του. «Ζητώ πολλά;» διερωτάται και πάλι.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ