2016-12-06 21:22:07
Φωτογραφία για 300 κάδοι απορριμμάτων στο Δ. Αλμυρού
Στην παραλαβή 300 κάδων απορριμμάτων, 120 για τον Αλμυρό και 180 για το Κρόκιο «Πόρτα - Πόρτα», προχώρησε ο Δήμος Αλμυρού Ο Δήμος προμηθεύτηκε 120 κάδους απορριμμάτων για τη αντικατάσταση κατεστραμμένων που βρίσκονται κυρίως στην πόλη του Αλμυρού. Οι χαλασμένοι θα συγκεντρωθούν για να επισκευαστούν όσοι είναι δυνατόν και να χρησιμοποιηθούν ξανά.

180 κάδους απορριμμάτων, έναν πράσινο και έναν ανακύκλωσης, θα προμηθεύτεί από τη δημοτική αρχή Αλμυρού το Κρόκιο , από την ερχόμενη Τετάρτη, στο πλαίσιο εφαρμογής του πιλοτικού προγράμματος συλλογής απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων «Πόρτα - Πόρτα».

Πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι η ανακύκλωση να επεκταθεί σε ολόκληρο τον καλλικρατικό δήμο, όπως προβλέπεται και από το τοπικό σχέδιο δράσης για τη διαχείριση των αποβλήτων.

Ο στόχος είναι μέχρι το 2020 τα κατά κεφαλή παραγόμενα απόβλητα να έχουν μειωθεί δραστικά, η προετοιμασία προς επαναχρησιμοποίηση και η ανακύκλωση με χωριστή συλλογή ανακυκλώσιμων - βιοαποβλήτων να εφαρμόζεται στο 50% του συνόλου των στερεών αποβλήτων και η ανάκτηση ενέργειας να αποτελεί συμπληρωματική μορφή διαχείρισης όταν έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια κάθε άλλου είδους ανάκτησης και η υγειονομική ταφή να αποτελεί την τελευταία επιλογή και να έχει περιοριστεί σε λιγότερο από το 30% του συνόλου των αστικών αποβλήτων.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ