2016-12-06 22:28:14
Φωτογραφία για Κείμενο Μίκη Θεοδωράκη, και Ανοικτή επιστολή στον κ. Τσίπρα
Τείνει, μετά από τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά τής «συμπεριφοράς Τσίπρα» και των υπ’ αυτόν, να θεωρείστε μια εξουσία που τελικά δεν τίμησε τον πολίτη και τις δημοκρατικές δεσμεύσεις και αξίες της. Δεν υπερασπίσατε τον άνθρωπο και το δίκαιό του και απλά όλα αυτά καλύφθηκαν από λαϊκίστικες μόνο και… αέρινες υποσχέσεις.

Αυτά δεν σας τα έγραψα ως τώρα, παρά μόνο με διακριτικές προειδοποιητικές φιλικές επισημάνσεις, (σας ενημέρωσαν άραγε οι δικοί σας;) όπως και μια -ευθύνης σας- δοκιμασία μας. Έχω προβλέψει δε -και επαληθεύομαι πλέον- για το πού σας οδηγούν όλα αυτά……… Δείτε τις μετρήσεις. Οι Υπουργοί Οικονομίας και Εργασίας σιωπούν σχετικά. Ντροπή τους!

Ευτυχώς ήρθε η στιγμή να σας τα πει επιτέλους έξω απ’ τα δόντια, ο Μίκης Θεοδωράκης!

Εργαστήκαμε τότε στην Αντίσταση δοξάζοντας την Δημοκρατία, πληρώσαμε ακριβά και μετά μείναμε -τιμημένοι μεν- φτωχευμένοι δε…. (Στο τέλος θα μας πείτε και γραφικούς). Κερδισμένοι, μόνο οι χωρίς ιστορία αγνώμονες άμαχοί σας, που φτύνουν το καθήκον τους και κάνουν πώς δεν μας ξέρουν κι από πάνω! Συμπεριφορές τους συστημικές, με αναλγησία και στοχοποίηση και φτωχοποίησή μας αντί της στοιχειώδους προστασίας μας! Μπράβο.


Δίνετε όμως έτσι σελίδες ολόκληρες που θα μείνουν. Όπως έμειναν και τα τότε της χούντας!

(Βιβλία για τους τότε: «Οι Μεν και οι Δε». Μετά για το Πασοκ: «Ο Ανδρέας κι εγώ» και «Μια Αλλαγή που Ναυαγεί»). Για την εποχή ετούτη πάρτε δείγμα γραφής απ το κείμενο του Μίκη Θεοδωράκη, που ασφαλώς θα περιληφθεί... Νόμιζα όμως ότι αξίζατε για πολύ καλύτερα!

Γειά σας. Κώστας Χατζιδάκης, πολιτικός συγγραφέας*

Τα πιο κάτω ευθύβολα, δεν τα γράφω εγώ. Είναι μέρος κειμένου του Μίκη Θεοδωράκη!

…Σύντροφε Αλέξη, σε παραδέχομαι, γιατί είσαι μάγκας. Ο πιο μεγάλος στην Ελλάδα από το 450 π.Χ. έως σήμερα. Γιατί κάνεις ό,τι θέλεις χωρίς να λογαριάσεις κανένα. Παίρνεις το προσωπικό σου αεροπλάνο, το γεμίζεις με φίλους και φίλες και πας στην Κούβα και αφήνεις τον λογαριασμό, 300.000 δολλάρια να τον πληρώσουν τα κορόιδα με τα 300 ευρώ το μήνα στην καλλίτερη περίπτωση. Κάνεις το κέφι σου. Μιλάς στην πλατεία της Επανάστασης όπου μιλούσε και ο Φιντέλ σαν ένας γνήσιος και σκληρός επαναστάτης. Υψώνεις το πελώριο ανάστημά σου ενάντια στον Καπιταλισμό-Ιμπεριαλισμό. Τρως τον αγλέορα (600 ευρώ για ένα γεύμα πληρωμένο από το Υπουργείο των Εξωτερικών, δηλαδή τα τσιράκια σου). Το διασκεδάζεις, το γλεντάς, την ώρα που τα κορόιδα οι Έλληνες κάθονται στις ουρές για σύνταξη, ΔΕΗ, τράπεζες, νοσοκομεία και προ παντός λιτότητα. Κι αυτά γιατί ο ίδιος, αποφάσισε να τον κυβερνούν άτομα χωρίς οπαδούς και φιλότιμο, που το παίζουν κυβέρνηση.

 Δεκέμβριος 2016     Μίκης Θεοδωράκης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η μάχη της σημαίας
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η μάχη της σημαίας
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ