2016-12-07 09:14:28
Φωτογραφία για Επέτειος Γρηγορόπουλου: Νύχτα κόλασης έζησε η Αθήνα - Ταραχές σε όλες τις μεγάλες πόλεις
Τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν την Τρίτη (6/12) στο κέντρο της Αθήνας, αμαύρωσαν για μία ακόμα χρονιά την επέτειο μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο Σκηνικό πολέμου στα Εξάρχεια με πύρινα οδοφράγματα σε Στουρνάρη και Μπενάκη - Πέτρες, μολότοφ και φωτοβολίδες κατά των ΜΑΤ που απάντησαν με χρήση χημικών - Κουκουλοφόροι πέταξαν αντικείμενα από ταράτσες πολυκατοικιών - Προσαγωγές και συλλήψεις από την Αστυνομία - Επεισόδια και μολότοφ σε αρκετές πόλεις της χώρας - Τρεις αστυνομικοί τραυματίες

Η Αθήνα θύμισε… «Βαγδάτη»

Μολότοφ, πυροτεχνήματα και καμένες περιουσίες... Για ακόμα μία χρονιά τα Εξάρχεια θύμιζαν εμπόλεμη ζώνη την ημέρα της επετείου μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Αποπνικτική ήταν ατμόσφαιρα το βράδυ της Τρίτης (06/12) στην περιοχή των Εξαρχείων, μετά από τα εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ αντεξουσιαστών και ανδρών της Αστυνομίας.

25 συλλήψεις, 26 προσαγωγές, ένα καμένο αυτοκίνητο και τρεις αστυνομικοί τραυματίες, ένας εκ των οποίων μεταφέρθηκε στο 401, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των χθεσινών επεισοδίων, τα οποία εκτονώθηκαν λίγο πριν μεσάνυχτα. Υπενθυμίζεται ότι ξεκίνησαν λίγη ώρα προού ολοκληρωθεί η πορεία στην μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.


Ο δήμαρχος Αθηναίων επιρρίπτει ευθύνες στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την τακτική που ακολούθησε η Αστυνομία, την οποία καταγγέλλει για επιχειρησιακή ανεπάρκεια.

Ολόκληρη η δήλωση του δημάρχου Αθηναίων κ. Καμίνη για τα επεισόδια στα Εξάρχεια είναι η εξής:

«Παρακολουθώ με αγανάκτηση να μετατρέπονται τα Εξάρχεια για μια ακόμα φορά σε πεδίο μάχης. Είναι απαράδεκτο ο σχεδιασμός της Αστυνομίας να αγνοεί ότι στα Εξάρχεια ζουν κάτοικοι οι οποίοι έχουν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα με οποιονδήποτε άλλον πολίτη.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της για τον εγκλωβισμό των κατοίκων των Εξαρχείων σε έναν ασφυκτικό κλοιό τυφλής βίας από τη μία, και επιχειρησιακής ανεπάρκειας από την άλλη».
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ