2016-12-08 10:59:13
Φωτογραφία για Δημιουργία ξανά!: Πολιτικά σκουπίδια Αττικής
Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, λέει ο λαός. Η Δούρου αποδεικνύεται ότι έχει κι άλλα κοντά: κοντή μνήμη και πολύ κοντό, σπιθαμιαίο, ηθικό ..

ανάστημα. Θεωρούσε πολύ φυσικό να υπόσχεται στους πάντες ότι θα πάρει τα σκουπίδια από τη γειτονιά τους, χωρίς όμως να πει ποτέ σε ποια γειτονιά θα τα πάει. Όπως και να διαβεβαιώνει ότι αλλιώς μαζεύουν τα σκουπίδια οι μνημονιακοί και αλλιώς οι αντιμνημονιακοί, χωρίς να εξηγήσει πώς ακριβώς τα μαζεύουν οι αντιμνημονιακοί και κυρίως πως τα μαζεύουν οι αντιμνημονιακοί που γίνονται μνημονιακοί. Το κόλπο ήταν, βέβαια, προσοδοφόρο. Πήρε μονοκούκι τις ψήφους από τις νυν και τις μελλοντικές σκουπιδογειτονιές. Έτσι πήρε και τις εκλογές. Πράγμα που τη βοήθησε να παίρνει 4.275 ευρώ τον μήνα. Δεν πήρε όμως κανένα σκουπίδι. Ούτε καν το προεκλογικό της υλικό με τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα που μοίραζε αφειδώς στο Γραμματικό και τη Φυλή την ωραία, ξένοιαστη εποχή της αυταπάτης. (Ή μήπως, σκέτα, απάτης;)


Κι όπως γίνεται με τους ψεύτες, ήρθε η ώρα της αλήθειας. Σήμερα, στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα συζητούσαμε το διαχρονικά όζον θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών της Αττικής, ψηφίζοντας για τη δεύτερη Αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Αττικής, που φυσικά συνεχίζει όλα τα έργα κατασκευής ΧΥΤΑ που η Δούρου θα ακύρωνε και θα... διαβουλευόταν με τις τοπικές κοινωνίες.

Επειδή ήξερε ότι το θέμα μύριζε μπαρούτι, έκανε όσες κουτοπονηριές μπορούσε, για να πέσει στα μαλακά. (Τόσα χρόνια στο γραφείο του Άκη να πάνε αναξιοποίητα;) Έβαλε στη σημερινή συνεδρίαση να συζητηθούν 13 θέματα συνολικά, για να φανεί συνεδρίαση ρουτίνας και να θαφτεί το θέμα ανάμεσα σε τυπικές εγκρίσεις δαπανών, γνωμοδοτήσεις περιβαλλοντικών επιπτώσεων και χωροθετήσεις λαϊκών αγορών. Επιπλέον, ενώ η συνεδρίαση ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη, την έβαλε Τρίτη, να συμπέσει με τα “Γρηγοροπουλιανά”. Σου λέει θα έχω τριπλό όφελος: θα δυσκολευτούν όσοι θέλουν να έρθουν για να διαμαρτυρηθούν, κάποιοι απ’ αυτούς θα πάνε στην πορεία για τον Γρηγορόπουλο και αν τελικά γίνουν επεισόδια στο Περιφερειακό, θα θαφτούν ως είδηση καθώς όλα τα κανάλια θα δείχνουν Εξάρχεια και μολότωφ!

Της βγήκε μόνο το τελευταίο. Από νωρίς κάτοικοι της Φυλής και του Γραμματικού με πανώ και ντουντούκες είχαν καταλάβει την αίθουσα, μη επιτρέποντας τη σύγκλιση του Συμβουλίου. Η Δούρου χαλαρή, δεν φαινόταν να βιάζεται. Γιατί άλλωστε; Είτε προχωρήσει είτε όχι η κατασκευή ΧΥΤΑ, ο μισθός κάθε μήνα καταβάλλεται. Έκανε λοιπόν νωχελικές βόλτες στον προθάλαμο. Η μοναδική φορά που κινήθηκε γρήγορα ήταν όταν αντιλήφθηκε δύο αστυνομικούς να προχωρούν προς την αίθουσα συνεδριάσεων. Κάποιος τους είχε καλέσει διότι στην αίθουσα είχαν γίνει διάφορα τζατζαρίσματα και απειλούνταν περισσότερα. Τότε η Δούρου πανικόβλητη έσπευσε να τους εμποδίσει λέγοντας ότι η παρουσία τους θα έκανε ζημιά! Να αντιληφθούμε πώς λειτουργεί το κράτος του ΣΥΡΙΖΑ: η περιφερειάρχις, η εκπρόσωπος του κράτους, η θεωρητικώς εγγυήτρια της νομιμότητας στην Αττική, παρανόμως και χωρίς να έχει καμμία σχετική αρμοδιότητα, εμπόδισε τους αστυνομικούς να μπουν στην αίθουσα συνεδριάσεων όπου ελάμβαναν χώρα παράνομες πράξεις για τις οποίες είχαν κληθεί!

Η συνέχεια ήταν ακόμα πιο σουρεαλιστική. Οι διαδηλωτές δεν έφευγαν, η Δούρου δεν άφηνε τους αστυνομικούς να τους απομακρύνουν, η ώρα περνούσε και ξαφνικά ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Θεόδωρος Σχινάς ψήφισε την πρόταση μόνος του! Ναι έτσι όπως το διαβάζετε! Χωρίς να υπάρξει εισήγηση, χωρίς να τοποθετηθούν οι παρατάξεις, ανέβηκε στο προεδρείο και ανακοίνωσε ότι η αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ εγκρίθηκε!!!

Δημοκρατία, α λα ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ξέρεις ποιο στοιχείο είναι εντονότερο: ο φασισμός ή η γελοιότητα.

Έτσι, με σχεδόν 35 χρόνια καθυστέρηση εμείς θα συνεχίσουμε να φτιάχνουμε χωματερές, όταν σε όλον τον σοβαρό κόσμο θεωρούνται παλαιολιθική τεχνολογία. Οι κουτόφραγκοι επενδύουν σε εργοστάσια επεξεργασίας απορριμμάτων μηδενικού υπολείμματος που παράγουν λίπασμα και ενέργεια. Εδώ επενδύουμε σε πολιτικές χωματερές μηδενικής αξιοπιστίας, που παράγουν τοξικά ψέματα. Να προσέχατε, αγαπητοί κάτοικοι της Φυλής και του Γραμματικού. Η ψήφος είναι όπλο. Το στρέψατε εναντίον σας, εκλέγοντας απατεώνες. Δυστυχώς στην Ελλάδα, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται – κι ούτε τιμωρείται - μετά την απομάκρυνση από την κάλπη. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ