2016-12-12 14:12:44
Φωτογραφία για Κ. Παπακώστα: Υποσχέσεις δίχως αντίκρισμα στην Υγεία
Ιοκάστη Αλειφεροπούλου - Virus

Για υποσχέσεις δίχως αντίκρισμα κατηγορεί την ηγεσία της Αριστοτέλους, η αξιωματική αντιπολίτευση, με αφορμή τη συζήτηση που διεξήχθη στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2017.

Ειδικότερα, η Κ. Παπακώστα-Σιδηροπούλου, Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας και αν. Τομεάρχης Υγείας, αμφισβητεί τόσο τη δυνατότητα προσλήψεων όσο κι εκείνη της αύξησης δαπανών στο χώρο της υγείας. Διαψεύδει, έτσι, ουσιαστικά τα λεγόμενα του αν. Υπουργού Υγείας, Π. Πολάκη. Ο τελευταίος υποσχέθηκε πως ο αριθμός των προσλήψεων θα φτάσει στα 8.218 άτομα, ενώ δήλωσε πως υπάρχει υπάρχει δυνατότητα αύξησης της ετήσιας δαπάνης για τα νοσοκομεία και τον ΕΟΠΥΥ σε βάθος τετραετίας, φτάνοντας το 1 δις ευρώ.

Σύμφωνα με την κα Παπακώστα, τα στοιχεία του Προϋπολογισμού του 2017 διαψεύδουν τον Αναπλ. Υπουργό, διότι οι εγγεγραμμένες πιστώσεις για μισθούς, δεν καλύπτουν τα λεγόμενά του για τις προσλήψεις. Την ίδια ώρα, ο προϋπολογισμός προβλέπει «βουτιά» στις δαπάνες νοσοκομείων και λοιπών φορέων κατά 5%.


Η αν. τομεάρχης υγείας της ΝΔας αμφισβητεί και την εκτίμηση του κου Πολάκη για την επιπρόσθετη αύξηση των χρηματικών πόρων από τα ασφαλιστικά ταμεία προς τον ΕΟΠΥΥ. «Πού εδράζεται όμως αυτή η αισιοδοξία; Στην αύξηση της εισφοράς για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψή από το 4% στο 6%, όταν παράλληλα το 2017 μας περιμένει αύξηση έμμεσων και άμεσων φόρων ύψους 2,6 δις Ευρώ;» αναρωτιέται χαρακτηριστικά.

«Αυτές οι παρατηρήσεις είναι απαραίτητες για να καταλάβουν οι πολίτες, πως τους αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μοιράζοντας απλόχερα υποσχέσεις»καταλήγει η κα Παπακώστα.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ