2016-12-15 07:41:22
Φωτογραφία για ΠΙΤΕΛΑ: ΟΝΕΙΔΟΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ «ΠΑΓΩΜΑ» ΤΩΝ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
Μοσκοβισί: Για εμένα, οι όροι της συμφωνίας του Eurogroup δεν άλλαξαν από τις εξαγγελίες Τσίπρα

Όνειδος χαρακτήρισε την απόφαση για αναστολή των βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους ο επικεφαλής της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Τζιάνι Πιτέλα. Σε δήλωσή του, ο κ. Πιτέλα ανέφερε ότι «πίσω από αυτήν την απόφαση βρίσκεται το κακό χέρι του Σόιμπλε». «Είναι απαράδεκτο να ανταλλάσσεις τα δίκαια και αναγκαία κοινωνικά μέτρα, όπως η υποστήριξη σε συνταξιούχους με χαμηλό εισόδημα, με το ζήτημα του χρέους», πρόσθεσε ο κ. Πιτέλα. Επεσήμανε επίσης ότι πολλοί εξέχοντες οικονομολόγοι και το ΔΝΤ αναγνώρισαν πως το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, ζητώντας το τέλος της λιτότητας στην Ελλάδα.

Ο κ. Πιτέλα σημείωσε ότι ο ελληνικός λαός έχει ήδη συνεισφέρει πολλά και ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται κυρώσεις, αλλά επενδύσεις. Κάλεσε επιπλέον τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης «να επανεξετάσουν αυτή την επιβλαβή απόφαση για το καλό του ελληνικού λαού και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ενώ δήλωσε ότι οι Σοσιαλιστές και Δημοκράτες είναι έτοιμοι να αναλάβουν οποιαδήποτε πολιτική δράση για να στηριχθούν οι Έλληνες πολίτες.


Μοσκοβισί: Για εμένα, οι όροι της συμφωνίας του Eurogroup δεν άλλαξαν από τις εξαγγελίες Τσίπρα

«Η εκτίμηση μας για τα μέτρα αυτά είναι σε εξέλιξη και ως εκ τούτου, εξ ορισμού δεν έχει ολοκληρωθεί. Στα δικά μου μάτια, οι όροι της συμφωνίας του Eurogroup δεν έχουν αλλάξει από τα μέτρα που αποφασίστηκαν από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα», δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Πιερ Μοσκοβισί, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο. Επικαλούμενοι την τοποθέτηση του κ. Μοσκοβισί, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου σχολίαζαν το βράδυ της Τετάρτης ότι ο Ευρωπαίος αξιωματούχος «αποκαθιστά την πραγματικότητα και έρχεται σε αντίθεση με τους ακραίους κύκλους που προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στη διαπραγμάτευση».

Εξάλλου, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του Eυρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) για «πάγωμα» των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, απάντησε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει υπ' όψιν της ότι το συμβούλιο των διευθυντών του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), αυτή τη στιγμή δεν είναι σε θέση να επιτρέψει την εφαρμογή των μέτρων για το χρέος.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ