2016-12-17 17:44:10
Φωτογραφία για Γκράντι: Οι άμαχοι δε θα πρέπει να είναι όμηροι στις διαπραγματεύσεις
Κάθε πολεμική ενέργεια στο Χαλέπι θα πρέπει να σταματήσει, ενώ για όλους τους αμάχους θα πρέπει να επιτραπεί η ασφαλή απομάκρυνσή τους ανέφερε σε σημερινή ανακοίνωσή του ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Φιλίππο Γκράντι.

«Οι άμαχοι δε θα πρέπει να είναι όμηροι στις διαπραγματεύσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Ο Γκράντι διαβλέπει «μεγάλο ρίσκο» επανάληψης για τους πρόσφυγες του Χαλεπίου, «του εκτοπισμού των προσφύγων, αλλά και της ταλαιπωρίας που έχουν υποστεί οι πρόσφυγες σε άλλες πολεμικές συγκρούσεις. Για το καλό των αμάχων, ο ύπατος αρμοστής τάσσεται υπέρ της άμεσης κατάπαυσης του πυρός στη Συρία, χωρίς καμία καθυστέρηση», τονίστηκε στην αναφερόμενη παραπάνω ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα, η επιχείρηση εκκένωσης των ανταρτών που μάχονται τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ από τις περιοχές ανατολικά του Χαλεπίου στη Συρία, ανοίγει νέες προοπτικές για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός και σε άλλες περιοχές της αναφερόμενης χώρας, αναφέρουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, στη Μόσχα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ