2016-12-27 13:54:12
Φωτογραφία για ΜΑΞΙΜΟΥ: ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ
«Η κυβέρνηση δεν έχει απολύτως τίποτα να κρύψει, δεν έχει αναλάβει άλλωστε καμία νέα δέσμευση», αναφέρει το Μαξίμου, απαντώντας στη Νέα Δημοκρατία η οποία ζήτησε να δοθεί στη δημοσιότητα η επιστολή που έστειλε στον ESM ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Σε δηκτικό τόνο τονίζει ακόμη: «Και είχαμε αρχίσει να ανησυχούμε! Τρείς μέρες μετά, "ξύπνησαν" οι της Ν.Δ. και ''ανακάλυψαν'' την επιστολή Τσακαλώτου!».

Κυβερνητικές πηγές περνούν στην αντεπίθεση με αφορμή τη στάση που τήρησε η Ν.Δ. έναντι των κοινωνικών παροχών, η εξαγγελία των οποίων προκάλεσε εκνευρισμό στους δανειστές και κατ’ επέκταση «πάγωμα» των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος. Μεταξύ άλλων, σημειώνουν ότι: «Καλό θα είναι η Ν.Δ. και οι παρατρεχάμενοί της να πουν στην ελληνική κοινωνία την άποψή τους. Ευθέως». «Έπρεπε να δοθεί η εφάπαξ 13η σύνταξη ναι ή όχι; Έχει ευεργετικά αποτελέσματα στους χαμηλοσυνταξιούχους και στην αγορά; Η αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, για ένα χρόνο, έχει σημαντικές θετικές επιπτώσεις σε κατοίκους και τοπικές κοινωνίες;», διερωτούνται. «Ας απαντήσει, λοιπόν, συγκεκριμένα και ας αφήσει τις υπεκφυγές», σημειώνει το Μαξίμου και συνεχίζει: «Τα πραγματικά στοιχεία είναι ότι: 1.600.000 χαμηλοσυνταξιούχοι ενισχύθηκαν με ένα σεβαστό ποσό. Η αύξηση του ΦΠΑ ανεστάλη στα νησιά».


Κατά το Μαξίμου, «Καλό θα ήταν η Ν.Δ. να τα ψήφιζε στη Βουλή, καθώς εκεί φαίνεται και αποκαλύπτεται ποιοι ταυτίζονται με ποιον και ποιοι είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι των ακραίων της Ευρώπης, που, μάλιστα, αλλάζουν άποψη μετά από ένα τηλεφώνημα».Τέλος, οι κυβερνητικές πηγές καλούν την αξιωματική αντιπολίτευσης «να βγει με δήλωση του αρχηγού της και να στηρίξει τους χαμηλοσυνταξιούχους», συμπληρώνοντας ότι «η αναγνώριση πολιτικού λάθους δεν είναι ντροπή».

Νωρίτερα η Ν.Δ. είχε κατηγορήσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι «έχει γίνει ο καλύτερος σύμμαχος ορισμένων ακραίων στην Ευρώπη, που θέλουν την Ελλάδα εγκλωβισμένη σε αέναη λιτότητα». Για την επιστολή μετάνοιας, όπως τη χαρακτήρισε, τόνισε ότι τρεις μέρες μετά την αποστολή της η κυβέρνηση αρνείται να τη δώσει στη δημοσιότητα. «Γιατί άραγε; Μήπως γιατί το περιεχόμενό της θα αποκαλύψει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ με το ένα χέρι υπογράφει δηλώσεις συμμόρφωσης και με το άλλο βαράει τα τύμπανα της δήθεν ρήξης;», διερωτήθηκε.

Η αξιωματική αντιπολίτευση καταλόγισε στον κ. Τσίπρα ότι «θα κάνει τα πάντα για να μείνει στην εξουσία» και ότι «δεν θα διστάσει να υπογράψει ό,τι του ζητηθεί για να καθυστερήσει την αναμέτρηση με τη λαϊκή ετυμηγορία». «Όλα τα υπόλοιπα είναι ένα φτηνό σόου για εσωτερική κατανάλωση. Αν η κυβέρνηση διαφωνεί με αυτήν την εκτίμηση, δεν έχει παρά να δώσει την επιστολή Τσακαλώτου στη δημοσιότητα», κατέληξε. 

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ