2016-12-27 21:40:21
Φωτογραφία για Αποκτά το βρετανικό Challenger 2 πινελιά γερμανική ή όχι;
Την ανάθεση από το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας σύμβασης ύψους 23 εκατ. ευρώ για τη Φάση Αξιολόγησης του προγράμματος επέκτασης ορίου επιχειρησιακού βίου του άρματος μάχης Challenger 2 (CR2 LEP: Challenger 2 Life Extension Program), ανακοίνωσε ο γερμανικός όμιλος Rheinmetall.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Στρατός της Βρετανίας έχει αποφασίσει να επεκτείνει το όριο επιχειρησιακού βίου των αρμάτων μάχης Challenger 2 που διαθέτει, ώστε να παραμείνουν σε υπηρεσία μέχρι το 2035. Κατά τη διάρκεια της Φάσης Αξιολόγησης ο ανάδοχος θα αναπτύξει λύσεις για την επίτευξη του προαναφερθέντος αντικειμενικού σκοπού και οι οποίες θα ικανοποιούν τις επιχειρησιακές και τεχνικές απαιτήσεις του χρήστη.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα παλαιότητας συστημάτων και συγκροτημάτων ενώ θα προσφερθούν επιλογές για τη διατήρηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων και της αποτελεσματικότητας του άρματος Challenger 2.


Μετά την ολοκλήρωση της Φάσης Αξιολόγησης η Rheinmetall θα υποβάλλει προσφορά για τις φάσεις Επίδειξης, Παραγωγής και Ένταξης σε Υπηρεσία. Εφόσον τελικά επιλεγεί, η Rheinmetall θα καταστεί η αρχή σχεδίασης για το Challenger 2 και θα αναλάβει την τροποποίηση των αρμάτων στο επίπεδο Mk. 2.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση Τύπου, κύριο χαρακτηριστικό της προσφοράς της Rheinmetall για τη Φάση Αξιολόγησης είναι η εμπλοκή της βρετανικής βιομηχανίας η οποία θα συνεργαστεί με ομάδα μηχανικών που θα εγκατασταθεί στη Βρετανία για την υποστήριξη του προγράμματος CR2 LEP αλλά και άλλων προγραμμάτων.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ