2012-05-19 15:51:01
Φωτογραφία για Οι μεγάλοι απόντες των τελικών του Τσάμπιονς Λιγκ
Ο τελικός του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως τελικός των απόντων καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ θα απουσιάσουν τέσσερις σημαντικοί ποδοσφαιριστές από την Τσέλσι και άλλοι τρεις από την Μπάγερν. Από τις κερκίδες θα δουν την αναμέτρηση οι Τέρι, Ιβάνοβιτς, Ραμίρες, Μεϊρέλες των μπλε του Λονδίνου ενώ από τους Βαυαρούς θ απουσιάσουν οι Αλάμπα, Μπαντστούμπερ και Λουίζ. Η... σχέση παικτών με τις κίτρινες κάρτες των διαιτητών με συνέπεια να χάνουν το μεγάλο ραντεβού έχει παρατηρηθεί άλλες τέσσερις φορές στο παρελθόν των τελικών του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η αρχή είχε γίνει το 1994 με τον Αλεσάντρο Κοστακούρτα. Ήταν γενικώς άτυχη χρονιά εκείνη για τον εξαιρετικό κεντρικό αμυντικό καθότι δεν έχασε μόνο τον τελικό με την Μπαρτσελόνα στο Ολυμπιακό Στάδιο αλλά και τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανάμεσα στην Ιταλία και τη Βραζιλία που έγινε λίγο καιρό αργότερα. Και στις δύο περιπτώσεις είχε δεχτεί κόκκινη κάρτα στους ημιτελικούς.


Πέντε χρόνια αργότερα στον απίστευτο τελικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Μπάγερν ο Φέργκιουσον δεν είχε στη διάθεσή του δύο σημαντικούς παίκτες της μεσαίας γραμμής. Απόντες ήταν ο Πολ Σκόουλς ο οποίος μάλιστα σε πολλά ματς εκείνης της σεζόν ήταν μιά ομάδα μόνος του και ο Ρόι Κιν.

Η πλέον ηχηρή απουσία από τελικό, ήταν εκείνη του Πάβελ Νέντβεντ. Στο απόγειο της δόξας του, ο Τσέχος, είχε πάρει στις πλάτες του τη Γιουβέντους το 2003. Μια κίτρινη κάρτα στον δεύτερο ημιτελικό όμως, άφησε τον σταρ της Βέκια Σινιόρα εκτός του μεγάλου ραντεβού.

Επόμενος τελικός με απουσίες, ήταν εκείνος του 2009... Η Μπαρτσελόνα αντιμετώπιζε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, χωρίς τους Έρικ Αμπιντάλ και Ντάνι Άλβες. Σημαντικές απουσίες τα δύο ακραία μπακ για τους Ισπανούς, ωστόσο και οι «κόκκινοι διάβολοι» παρατάχθηκαν δίχως τον Φλέτσερ ο οποίος είχε δεχθεί κόκκινη κάρτα στον ημιτελικό με την Άρσεναλ.

pamesports.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η πίκρα του Τσάμη
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η πίκρα του Τσάμη
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ