2016-12-30 15:17:08
Φωτογραφία για Συνάντηση Τσίπρα – Άντρου Κυπριανού: Συναντίληψη ελληνικής κυβέρνησης – ΑΚΕΛ σε ζητήματα ουσίας
Εξαντλητικά συζητήθηκαν όλες οι εναπομείναντες πτυχές του Κυπριακού, τόσο σε επίπεδο ουσίας όσο και διαδικασίας, και η συναντίληψη ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και στο ΑΚΕΛ είναι πολύ μεγάλη είπε σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, συμμετείχαν επίσης ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς καθώς και το μέλος του Πολιτικού Γραφείου και επικεφαλής του Γραφείου Κυπριακού του ΑΚΕΛ, Τουμάζος Τσιελεπής.

Ο κ. Κυπριανού χαρακτήρισε τη συνάντηση «πολύ ουσιαστική» σημειώνοντας ότι κατά τη διάρκεια της εκτιμά ότι συζητήθηκαν εξαντλητικά όλες οι πτυχές των εναπομείναντων θεμάτων στο Κυπριακό. «Συζητήσαμε τα ζητήματα ουσίας αλλά και τα διαδικαστικά ζητήματα και θεωρώ ότι έχουμε πολύ μεγάλη συναντίληψη και στα θέματα ουσίας και στα θέματα διαδικασίας» είπε, προσθέτοντας ότι για τα ζητήματα αυτά θα γίνει συζήτηση, και ήδη γίνεται, με τον ΠτΔ Αναστασιάδη σε μια προσπάθεια να συμβάλει το ΑΚΕΛ στις εξελίξεις αναφορικά με τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού.


Αφού εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Έλληνα Πρωθυπουργό για τη στήριξη που παρέχει, ο κ. Κυπριανού επισήμανε ότι είναι πολύ κρίσιμη και καθοριστική η τρέχουσα φάση σε ό,τι αφορά τις μελλοντικές εξελίξεις στο Κυπριακό. Η διαδικασία που θα οδηγήσει στη Γενεύη και οι ίδιες οι συζητήσεις που θα διεξαχθούν εκεί, θα καθορίσουν ποιο θα είναι το μέλλον της χώρας και του λαού μας, υπογράμμισε.  Και συμπλήρωσε ότι «ως  ΑΚΕΛ θα επιχειρήσουμε να διαδραματίσουμε εποικοδομητικό ρόλο γιατί θεωρούμε ότι είναι σημαντικό από τη Γενεύη να προκύψουν θετικά αποτελέσματα τα οποία βέβαια θα πρέπει να εντάσσονται στις διαχρονικές θέσεις αρχών και στο πλαίσιο όπως έχει διαμορφωθεί τόσο από τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ, τις συμφωνίες υψηλού επιπέδου, το διεθνές δίκαιο και τις αρχές πάνω στις οποίες εδράζεται η ΕΕ».

Ο κ. Κυπριανού έκλεισε τη δήλωσή του απευθύνοντας έκκληση προς όλα τα πολιτικά κόμματα της Ελλάδας και της Κύπρου για συνεργασία στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό «για να μπορέσουμε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στις διεκδικήσεις μας και στην αποτελεσματικότητά μας όσον αφορά αυτές τις διεκδικήσεις» τόνισε.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ