2016-12-31 14:03:24
Φωτογραφία για Η άγνωστη κομμουνιστική δράση του George Michael
 Ο Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Βρετανίας Ρόμπερτ Γκρίφιθς με ανάρτησή του στο Facebook υπενθυμίζει ότι ο 53χρονος ποπ σταρ ήταν από μικρός γραμμένος με το πραγματικό του όνομα Γεώργιος Κυριάκος Παναγιώτου στην Κομμουνιστική Νεολαία.

Την ίδια ώρα, χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης ανατρέχουν στη συναυλία που είχαν δώσει οι Wham! τον Σεπτέμβριο του 1984 στο Ρόγιαλ Φέστιβαλ του Λονδίνου, τα έσοδα της οποίας δόθηκαν στους απεργούς ανθρακωρύχους. Τότε, ο Μάικλ μαζί με τον Άντριου Ρίτζελι είχαν κατηγορηθεί από τα βρετανικά ΜΜΕ, τα οποία είχαν χαρακτηρίσει «λάθος» την κίνηση αυτή.

Σύμφωνα με τους χρήστες του Facebook, ο πατέρας του, Τζακ Πάνος «ήταν Έλληνας κομμουνιστής».

Followers του Γκρίφιθς σημειώνουν ακόμη πως ο Τζορτζ Μάικλ συν τοις άλλοις ήταν ειρηνιστής και είχε ανοιχτά ταχθεί υπέρ των Παλαιστινίων.

Κατά τον βρετανικό Guardian, «οι Wham! είναι περισσότερο από κάθε άλλο group, χαρακτηριστικό παράδειγμα του υψηλού βιοτικού επιπέδου των 80s – μαυρισμένοι και πλούσιοι, ηδονιστικοί, προκλητικά απολιτίκ σε μια εποχή αλλαγών
. Τρεις δεκαετίες μετά, γνωρίζοντας ότι ο Τζορτζ Μάικλ έδωσε πολλά από τα έσοδα των εισιτηρίων του στο νοσηλευτικό προσωπικό του Βρετανικού Συστήματος Υγείας, ότι ηχογράφησε πολλά τραγούδια κατά του πολέμου στο Ιράκ, ότι οι Wham! έδωσαν στο απόγειο της δόξας τους συναυλία, τα έσοδα της οποίας δόθηκαν στους απεργούς ανθρακωρύχους, είναι δύσκολο να σκεφτούμε άλλο συγκρότημα που να υπήρξε πιο παρεξηγημένο από αυτό».

«Η εμφάνισή τους υπέρ των αιτημάτων των ανθρακωρύχων στο Ρόγιαλ Φέστιβαλ του Λονδίνου τον Σεπτέμβριο του 1984, αντιμετωπίστηκε από τα μίντια ως λάθος. Σαν να έπρεπε να βγουν σε ένα ραδιοφωνικό σόου κι εκείνοι κατά λάθος να πήγαν σε στούντιο άλλης εκπομπής» συνεχίζει ο Guardian, ο οποίος επισημαίνει ότι η εμφάνισή τους ήταν επί της ουσίας «η θέση τους να επανεφεύρουν (την κοινωνία) μέσω της αισιοδοξίας, διαπερνώντας το σκοτάδι με δυνατά γέλια».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ