2017-01-01 21:41:11
Φωτογραφία για Προς συμφωνία υπ.Υγείας φαρμακοποιοί! Χωρίς υποχρεωτική πιστοποίηση τα φαρμακεία
Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου - 

Health Report

Άλλη μια νίκη φαίνεται ότι πέτυχαν οι φαρμακοποιοί, αφού τα βρίσκουν-υπέρ τους -με το υπουργείο Υγείας.

Εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες ώρες στο μέτωπο που έχει ανοίξει μεταξύ φαρμακοποιών και υπουργείου Υγείας (και ΕΟΠΥΥ) για τις πιστοποιήσεις των φαρμακείων.

Υπουργείο Υγείας και ΕΟΠΥΥ είχαν ζητήσει αιφνιδίως από τον κλάδο να προμηθευτεί κάθε φαρμακείο ειδική πιστοποίηση, διαφορετικά δε θα μπορούσε να διαθέτει αναλώσιμα υλικά όπως π.χ. για το διαβήτη.

Ωστόσο η πιστοποίηση αυτή ενείχε και ένα κόστος για τους φαρμακοποιούς είτε δίνονταν μέσα από τον δημόσιο φορές το ΕΚΑΠΤΥ είτε μέσω ιδιωτικών εταιρειών. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά για το κόστος: «Το «παιχνίδι» με τις πιστοποιήσεις των φαρμακείων! Πόσα πρέπει να πληρώσουν για ISO»

Μετά από αλλεπάλληλες συνομιλίες του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ο κίνδυνος για άλλο ένα χαράτσι στους φαρμακοποιούς φαίνεται πως αποσοβήθηκε.


Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr τις επόμενες ώρες αναμένονται εξελίξεις αλλά και η τελική υπογραφή της σύμβασης μεταξύ των δύο πλευρών.

Οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι συμφωνήθηκε μεταξύ υπουργείου Υγείας και φαρμακοποιών να συνεχίζουν κανονικά να διαθέτουν αναλώσιμα υλικά με την πιστοποίηση που διαθέτουν για τα φάρμακα. Οι τελικές υπογραφές αναμένεται να μπουν με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, καθώς επίκεται συνάντηση μεταξύ Προέδρου ΕΟΠΥΥΣωτήρη Μπερσίμη και Προέδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κώστα Λουράντου.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η ΑΕΚ περιμένει τον Ντίας
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η ΑΕΚ περιμένει τον Ντίας
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ