2017-01-02 18:12:20
Φωτογραφία για ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΓΕΝΕΥΗΣ
Διαδοχικά τετ α τετ με τους πολιτικούς αρχηγούς θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, εν όψει της πολυμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό στη Γενεύη, που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Τσίπρας θα καλέσει τους αρχηγούς των κομμάτων σε κατ' ιδίαν συναντήσεις που θα έχουν ως αντικείμενο τις εξελίξεις στις συνομιλίες μεταξύ των δύο κοινοτήτων της Κύπρου.

Στη διάσκεψη παρουσία θα έχουν οι δύο κοινότητες, η Ελλάδα, η Τουρκία και η Βρετανία. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Ελβετία πριν από τις 12 του μηνός, για να συναντηθεί σε διμερές επίπεδο με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Την περασμένη Παρασκευή ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης βρέθηκε στην Ελλάδα και συναντήθηκε με τον κ. Τσίπρα, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός Αθήνας - Λευκωσίας εν όψει των κρίσιμων συνομιλιών της Γενεύης. 


''Το Ποτάμι'': «Ναι» στην εθνική συνεννόηση για το Κυπριακό

«Ναι» στην εθνική συνεννόηση για το Κυπριακό λέει ''Το Ποτάμι'', στον απόηχο των πληροφοριών που θέλουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να καλεί τους πολιτικούς αρχηγούς σε κατ' ιδίαν συναντήσει εν όψει της διάσκεψης της Γενεύης. «Η συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων στα εθνικά θέματα είναι επιβεβλημένη. Γι' αυτό ακριβώς το Ποτάμι έχει προτείνει την σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας στο οποίο θα συμμετέχουν ο Πρωθυπουργός, οι αρχηγοί των δημοκρατικών κομμάτων, οι εκλεγμένοι πρώην πρωθυπουργοί, οι υπουργοί Εξωτερικών και Αμύνης και η φυσική ηγεσία του στρατεύματος. Εθνική συνεννόηση απαιτείται ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή και στο Κυπριακό», τονίζει σε σχετική του ανακοίνωση.

''Το Ποτάμι'' αναφέρει πως η Ελλάδα πρέπει να συνδράμει την προσπάθεια του προέδρου Αναστασιάδη και των άλλων ηγετών της μεγαλονήσου για λύση. «Η κατοχή και η διχοτόμηση του νησιού πρέπει να τελειώσει. Η προσπάθεια για μια δικοινοτική ομοσπονδία που θα εξασφαλίζει τα δικαιώματα όλων των Κυπρίων καθώς και την ασφάλεια, την ειρήνη και την ανάπτυξη της μεγαλονήσου μέσα στο ευρωπαϊκό περιβάλλον, πρέπει να συνεχιστεί και να τελεσφορήσει», καταλήγει.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ