2017-01-05 14:41:46
Φωτογραφία για Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΩΡΡΑ
Για τις «επικίνδυνες πτυχές» της υπόθεσης του Αρτέμη Σώρρα προειδοποιεί η Νέα Δημοκρατία και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αδυνατεί να προστατέψει τους Έλληνες από οποιονδήποτε προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την άγνοια και την απόγνωσή τους. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «είναι επιτακτική ανάγκη να αφυπνιστεί η κυβέρνηση και να αντιμετωπίσει σοβαρά το θέμα, προτού να είναι πολύ αργά για πολλούς συμπολίτες μας».

Τονίζεται ακόμη ότι «η χώρα χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, το οποίο δεν περιλαμβάνει θαυματοποιούς».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα είναι ακόμα μια θλιβερή απόδειξη της αδυναμίας του κράτους να προστατεύσει τους Έλληνες πολίτες, από οποιονδήποτε προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την άγνοια και, πολλές φορές, την απόγνωσή τους. Η Νέα Δημοκρατία έχει από καιρό αναδείξει το θέμα, προειδοποιώντας για τις γραφικές και επικίνδυνες πτυχές του. Είναι επιτακτική ανάγκη να αφυπνιστεί η κυβέρνηση και να αντιμετωπίσει σοβαρά το θέμα, προτού να είναι πολύ αργά για πολλούς συμπολίτες μας. Η χώρα χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, το οποίο δεν περιλαμβάνει θαυματοποιούς
. Άλλωστε, τέτοιου είδους αντιλήψεις ανέδειξαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με τις γνωστές συνέπειες για την οικονομία και την ελληνική κοινωνία».

Δημ. Συμπαράταξη: Η ανοχή της κυβέρνησης στο φαινόμενο Σώρρα συνιστά συνενοχή

Τις τελευταίες ημέρες αποκαλύπτονται με κάθε λεπτομέρεια η έκταση και οι πραγματικές διαστάσεις του απατηλού κι επικίνδυνου «φαινομένου Σώρρα», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Όπως αναφέρει το κόμμα: «Έμποροι ελπίδων με μπόλικη δόση εθνικισμού και συνωμοσιολογίας, εκμεταλλεύονται την απελπισία των πολιτών μιας χώρας βυθισμένης στην κρίση. Πόσο ακόμη θα επιτρέπεται ο εμπαιγμός του επίσημου Κράτους και της ίδιας της Δικαιοσύνης; Πότε, επιτέλους, θα υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση για τη συνεχιζόμενη εξαπάτηση πολιτών; Η απάθεια και η ανοχή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ συνιστά συνενοχή αν δεν αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία για την προστασία των πολιτών».

Βολές κατά κυβέρνησης και από το Ποτάμι για την υπόθεση «Σώρρας»

Η όλη υπόθεση «Αρτέμης Σώρρας» αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνη, θα φάνταζε ως χοντροκομμένη φάρσα, σχολιάζει ''Το Ποτάμι'', επικρίνοντας παράλληλα τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Οικονομικών.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του κόμματος Σπύρο Δανέλλη, όταν εισαγγελικός λειτουργός παραγγέλλει προκαταρκτική εξέταση κατά του διοικητή του τέως ΟΑΕΕ και νυν υποδιοικητή του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρη Τσακίρη, διότι δεν έκανε δεκτά τα «ομόλογα» του Αρτέμη Σώρρα, φαίνεται πως βασικοί θεσμοί και λειτουργίες της Πολιτείας αδυνατούν να υποστηρίξουν την κανονικότητα. Ο κ. Δανέλλης αφήνει σαφείς αιχμές κατά της κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι: «Η ελληνική κοινωνία έχει αποδειχθεί ευάλωτη στη συνωμοσιολογία, τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία, ειδικά μετά την εύπεπτη, αντιμνημονιακή ρητορική, ρητορική που έστησε πολιτικές καριέρες, εγκλωβίζοντας στον παραλογισμό όσους κλήθηκαν να σηκώσουν το βάρος της χρεοκοπίας».

Υποστηρίζει πως η κοινωνία αυτή, σήμερα, αφήνεται από το κράτος βορά στα νύχια επιτήδειων και αδίστακτων εκμεταλλευτών. Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι στις 1/11/2016 κατέθεσε Ερώτηση - Αναφορά στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τον Υπουργό Οικονομικών, καλώντας τους να προστατέψουν τους πολίτες και το δημόσιο από την καμπάνια «σεισάχθειας» του Σώρρα. Όπως επισημαίνει, προς τούτο, προσκόμισε φυλλάδια που διαφημίζουν στους πολίτες δήθεν ''οριστικό ξεχρέωμα'' από τράπεζες, δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, από τον ανύπαρκτο πακτωλό χρημάτων του γνωστού ψευδο-επενδυτή, που υποτίθεται πως είναι διαθέσιμα σε τράπεζες του εξωτερικού.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, σχεδόν έναν μήνα αργότερα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης του απάντησε πως το όλο ζήτημα βρίσκονταν στο στάδιο της προδικασίας, μαλώνοντάς τον μάλιστα, όπως αναφέρει, γιατί τάχα ζητεί παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, ενώ από την πλευρά του, ο Υπουργός Οικονομικών δεν θεώρησε καν σκόπιμο να του απαντήσει. Ο κ. Δανέλλης καταλήγοντας, ζητά: «Σήμερα που το θέμα έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις να πράξει επιτέλους η Πολιτεία τα αυτονόητα και να πάψει να αποτελεί μέρος αυτού του σουρεαλιστικού και τόσο κακόγουστου ανέκδοτου…».

Η «περίπτωση» Σώρρα

Ο Αρτέμης Σώρρας τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του για πρώτη φορά το 2012 όταν ισχυρίστηκε ότι έχει καταθέσει σε τράπεζες του εξωτερικού ομόλογα 600 δισ. δολαρίων, με τα οποία μπορεί να εξαγοραστεί το ελληνικό χρέος. Έκτοτε ίδρυσε τον πολιτικό φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις» και έχει αποκτήσει χιλιάδες «πιστούς», οι οποίοι έχουν πεισθεί ότι τα χρήματα αυτά υπάρχουν και ότι μπορεί να είναι σωτήρια για τους ίδιους και για τη χώρα.

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο βίντεο που δείχνουν συγκεντρώσεις - «τελετές ορκομωσίας» οπαδών του ανά την Ελλάδα, οι οποίοι μεταξύ άλλων «ορκίζονται» στον  θεό Δία!

Το πιο πρόσφατο περιστατικό, που έχει προκαλέσει ανησυχία, είναι ότι εισαγγελέας της Θεσσαλονίκης φέρεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, να διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος του τεως διοικητή του ΟΑΕΕ, επειδή αρνήθηκε να δεχθεί «ομόλογα Σώρρα» για συμψηφισμό οφειλών ασφαλισμένων. 

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ