2017-01-10 16:03:11
Φωτογραφία για Αυτή είναι η νέα μόδα στο βάψιμο των τοίχων!
Για αρκετά χρόνια το βάψιμο των τοίχων ήταν μια απλή, βαρετή διαδικασία. Το μόνο που έπρεπε να κάνετε ήταν να επιλέξετε μια απόχρωση και να βάψετε τον τοίχο σας. Τα τελευταία χρόνια, όμως, το βάψιμο των τοίχων έχει περάσει σε άλλο επίπεδο ενώ οι τάσεις και τα trends που κυκλοφορούν κάθε σεζόν μας κεντρίζουν όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον.

Μια από τις πιο δυνατές τάσεις αυτή τη στιγμή είναι το βάψιμο σε δύο αποχρώσεις. Δείτε την ακριβή διαδικασία για να βάψετε μόνοι σας τους τοίχους σας αλλά και ιδέες που μπορείτε να υιοθετήσετε.

Η μέθοδος

Για να βάψετε τους τοίχους σας σε δύο χρώματα θα χρειαστείτε ειδικές αυτοκόλλητες ταινίες (θα τις βρείτε σε χρωματοπωλεία) οι οποίες θα χωρίσουν τον τοίχο σας στα σημεία που θέλετε χωρίς λάθη. Κολλήστε την ταινία οριζόντια, κατακόρυφα ή και διαγώνια στο σημείο που θέλετε να διαχωρίσετε τα δύο χρώματα. Βάψτε πρώτα το τμήμα του τοίχου με την πιο ανοιχτόχρωμη μπογιά και όταν στεγνώσει ξεκολλήστε την ταινία
. Κολλήστε νέα ταινία εκεί ακριβώς που τελειώνει η ανοιχτόχρωμη μπογιά και βάψτε τον υπόλοιπο τοίχο με την άλλη απόχρωση. Για να προστατέψετε το πάτωμα και τα έπιπλά σας όση ώρα βάφετε, μπορείτε να τα καλύψετε με μεμβράνες πολυαιθυλενίου που σταθεροποιούνται με αυτοκόλλητη ταινία και μπορείτε επίσης να βρείτε σε χρωματοπωλεία.

Λίγο κάτω από το ταβάνι

Επιλέξετε να διαχωρίσετε τα χρώματα του τοίχου σας αρκετά ψηλά προς το ταβάνι. Με αυτό το «κόλπο» το δωμάτιό σας θα δείχνει ψηλότερο. Προτιμήστε μια πιο έντονη απόχρωση για το κάτω μέρος και μια πιο παλ για το πάνω. Για να δείχνει ο χώρος σας ακόμα πιο ψηλός μπορείτε να βάψετε το ταβάνι στην ίδια αποχρωση με το πάνω μέρος του τοίχου.

Ανομοιόμορφο βάψιμο

Σε αυτόν τον τύπο βαψίματος δεν θα χρειαστείτε αυτοκόλλητη ταινία για να διαχωρίσετε τα δύο χρώματα ομοιόμορφα. Βάψτε πρώτα τον τοίχο σας λευκό και στη συνέχεια βάψτε το κάτω μέρος σε μια πιο έντονη απόχρωση κάνοντας ανομοιόμορφες πινελιές στο τελείωμα.

Αυτό το στιλ δίνει boho διάθεση στο χώρο σας γι'αυτό αν το υιοθετήσετε μπορείτε να διακοσμήσετε σε ανάλογο στιλ και το υπόλοιπο δωμάτιο (boho είναι η διακόσμηση που αποτελείται από έντονα χρώματα, χρήση διαφορετικών υλικών, χειροποίητων αντικειμένων, έθνικ-ανατολίτικων στοιχείων).

Διακόσμηση τοίχου

Στη διχρωμία του τοίχου σας μπορείτε να διακοσμήσετε με δύο τρόπους. Αν επιλέξετε να βάλετε τη διακόσμηση στο παιχνίδι της διχρωμίας, θα πρέπει να βάψετε τα διακοσμητικά σας αντίστοιχα σε δύο χρώματα και να τα κρεμάσετε στο σωστό ύψος για να ταιριάζουν στη διχρωμία του τοίχου σας.

Μαύρο-άσπρο

Η ασπρόμαυρη διχρωμία ταιριάζει πολύ σε δωμάτια όπως η κουζίνα ή το μπάνιο. Οι ασπρόμαυροι τοίχοι δείχνουν το χώρο πιο σοφιστικέ και δίνουν εύκολα στιλ και άποψη. Προτιμήστε να βάψετε το κάτω μέρος με μαύρο και το πάνω με λευκό για να δείξει το δωμάτιο πιο ψηλό. Διακοσμήστε τον υπόλοιπο χώρο με ανοιχτόχρωμο ξύλο και μια ακόμα απόχρωση (πιο έντονη) της επιλογής σας για να δείξει ο χώρος πιο ζωντανός.

Βάψτε έναν μόνο τοίχο

Δεν είναι απαραίτητο να βάλετε διχρωμία σε όλους τους τοίχους ενός δωματίου. Αγοράστε λίγη μπογιά ώστε να βάψετε ίσα-ίσα έναν τοίχο. Έτσι ο χώρος σας θα δείχνει ακόμα πιο στιλάτος καθώς δεν θα υπάρχει η απόλυτη ομοιομορφία σε όλο το δωμάτιο.

Βάλτε ράφια

Αφού βάψετε σε δύο αποχρώσεις τον τοίχο σας, μπορείτε να προσθέσετε στο πάνω μέρος ράφια. Βάψτε τα ράφια σας στην απόχρωση που βάψατε το κάτω μέρος του τοίχου για ένα πιο ενδιαφέρον αποτέλεσμα.

Ύψος τραπεζιού

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να επιλέξετε ποιο ύψος είναι το κατάλληλο για να γίνει ο διαχωρισμός των δύο χρωμάτων. Μπορείτε, για παράδειγμα, να πάρετε ως μέτρο ύψους το τραπέζι σας. Βάψτε ως το ύψος του τραπεζιού με τη μια απόχρωση και από εκεί και πάνω με την άλλη. Το πού θα ξεκινάει και πού θα τελειώνει το κάθε χρώμα είναι δική σας επιλογή.

Βάψτε κατακόρυφα

Μια ακόμα όμορφη ιδέα για να βάψετε τους τοίχους σας σε δύο αποχρώσεις, είναι να κάνετε τη διχρωμία κατακόρυφα. Βάψτε, λοιπόν, το μισό μέρος ενός τοίχου (από πάνω μέχρι κάτω) με το ένα χρώμα και το άλλο μισό με τη δεύτερη απόχρωση. Χρησιμοποιήστε έργα τέχνης που συνδυάζουν τις δύο αποχρώσεις για να ένα πιο ισορροπημένο αποτέλεσμα ή διακοσμήστε τελείως διαφορετικά την κάθε πλευρά.

Παρόμοιες αποχρώσεις

Αν δεν θέλετε να ρισκάρετε να βάψετε τους τοίχους σας με τελείως διαφορετικές αποχρώσεις, μπορείτε να δοκιμάσετε δύο παρόμοια χρώματα. Επιλέξτε δύο παλ αποχρώσεις ή δύο πιο σκούρες αποχρώσεις που έχουν διαφορά μεταξύ τους 1 με 2 τόνους. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα δυσκολευτείτε ιδιαίτερα να διακοσμήσετε τον χώρο σας και το αποτέλεσμα θα δείχνει λίγο πιο φυσικό.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ