2017-01-10 18:59:09
Φωτογραφία για «Χτυπάνε» ένεση… δίπλα στην παιδική χαρά!
Οι φωτογραφίες του αναγνώστη της εφημερίδας «Κόσμος» μιλούν μόνες τους! Σύριγγες σε παιδική χαρά της Πάτρας. Οι εικόνες συγκλονίζουν. Πρόκειται για σύριγγες που σχεδόν σε καθημερινή βάση βρίσκουν στην περιοχή περίοικοι! Ακριβώς δίπλα από το σημείο που παίζουν μικρά παιδιά, κάποιοι κάνουν χρήση ναρκωτικών!

Άλλωστε είναι σε όλους γνωστό πως στην ευρύτερη περιοχή των Ζαρουχλεϊκων οι τοξικομανείς έχουν αυξηθεί, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια!

Περίοικοι ειδοποιούν την Αστυνομία ακόμη και την στιγμή που κάποιοι «τρυπιούνται» με σύριγγες, ωστόσο όλοι γνωρίζουν πως ακόμη και οι αστυνομικοί … δεν μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα! Απλά μία … προσαγωγή μέχρι το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης στην οδό Ερμού.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η αδυναμία των χρηστών να αγοράσουν σημαντική ποσότητα ναρκωτικών οδηγεί στην ενέσιμη χρήση τους που είναι δραστικότερη, αλλά ανοίγει το δρόμο για το AIDS και άλλα νοσήματα.


Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η ενέσιμη χρήση πολλών ναρκωτικών ουσιών θα αυξάνεται τα προσεχή χρόνια, ενώ ήδη μετά το 2012 στην Ελλάδα φαίνεται να αυξάνεται ελαφρώς και η ενέσιμη χρήση ηρωίνης, η οποία εμφάνιζε μικρή αλλά σταθερή μείωση τα προηγούμενα χρόνια.

Η επιστημονική υπεύθυνη του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά στην Ελλάδα, Μ. Τερζίδου, εξηγεί ότι στην εποχή της κρίσης «έχει μειωθεί το χαρτζιλίκι του χρήστη, καθώς οι γονείς και οι φίλοι δεν έχουν πια χρήματα για να τον βοηθήσουν να αγοράσει τη δόση, αλλά και η επαιτεία πλέον δεν αποδίδει όσο παλιότερα».

Αυτό, επισημαίνει, «οδηγεί σε αύξηση της ενέσιμης χρήσης και άλλων ουσιών πέραν της ηρωίνης, διότι με ελάχιστα χρήματα αγοράζουν μικρή ποσότητα της ουσίας, η οποία είναι πολύ πιο δραστική όταν γίνεται με ένεση».
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ