2017-01-10 20:18:08
Φωτογραφία για Αρνητικό κλίμα στην Ασία με το βλέμμα στον Τραμπ
Αρνητικό είναι το κλίμα στα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς οι αγορές πλήττονται από τις αμφιβολίες για την πρόσφατη συμφωνία περιορισμού της παραγωγής πετρελαίου, και εξαιτίας της νευρικότητας εν όψει της συνέντευξης Τύπου (της πρώτης), του νέου Αμερικανού προέδρου Donald Trump.

Ο Nikkei αντέστρεψε τα κέρδη που κατέγραφε και έκλεισε με πτώση 0,88% λόγω της ενίσχυσης του γεν έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, με την αντίστοιχη ισοτιμία δολαρίου / γεν στα 115,18 γεν.

Η μετοχή της Toyota υποχώρησε κατά 1% μετά τις δηλώσεις του CEO της, Jim Lentz πως θα επενδύσει 10 δις. δολάρια την επόμενη πενταετία στις ΗΠΑ. Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει δεχτεί έντονη κριτική από τον Trump για μεταφορά της παραγωγής των Corolla στο Μεξικό από τον Καναδά.

Στους υπόλοιπους δείκτες, ο κορεάτικος Kospi υποχωρεί 0,8%, στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημειώνει πτώση 0,80%, ενώ στην Κίνα ο Shanghai Composite σημειώνει πτώση 0,32%.

Αντίθετα, ανοδικά με κέρδη 0,59% κινείται  και ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ.

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην Κίνα ενισχύθηκε κατά 2,1% σε ετήσια βάση τον Δεκέμβριο, ήτοι ελαφρώς χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση του Reuters και τοποθετούσαν την άνοδο στο 2,3%.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ