2017-01-11 01:49:09
Φωτογραφία για Δίκτυο CNBC: Έτσι θα ενωθεί η Κύπρος – Ο ρόλος των πετρελαίων
Η Κύπρος μπορεί να επανενωθεί λέει το αμερικανικό δίκτυο CNBC που δεν παραλείπει να αναφερθεί και στις συνομιλίες της Γενεύης Μπορεί να ξαναγίνει ενιαία οντότητα η Κύπρος; Ναι υπό όρους λέει το αμερικανικό δίκτυο CNBC. Η προϋπόθεση είναι να έρθει το ενεργειακό «μπουμ» που θα φέρει πακτωλό χρήματος. Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο για πρακτικούς πια, οικονομικούς, λόγους οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι είναι πιθανό έτσι να ξεπεράσουν όσα τους χωρίζουν.

Βέβαια πέρα απο το χρήμα υπάρχουν και άλλα πολύ σημαντικότερα που έχουν πληγώσει το νησί και έτσι και αυτοί οι παράγοντες δεν μπορούν να παραγνωριστούν. Είναι βέβαιο πως οσο υπάρχουν εν ζωή άνθρωποι που βίωσαν την αγριότητα των τουρκικών στρατευμάτων το χρήμα για αυτούς θα μοιάζει μια λεπτομέρεια. Σημαντική αλλά λεπτομέρεια. Οι δε επερχόμενες γενιές θα έχουν, ακόμα και αν ξεθωριάσουν οι μνήμες απο την αγριότητα μόνο μια ανάμνηση στην ζωή τους. Αυτή των δυο χωριστών ενοτήτων στο νησί.


Πετρέλαιο ή πολιτικη

Ο έμπειρος πολιτικός αναλυτής, δημοσιογράφος Ευθύμιος Πέτρου που μίλησε στο CNBC προσθέτει και άλλη μια παράμετρο που δείχνουν πως ο δρόμος για την ένωση της Κύπρου δεν είναι στρωμμένος ούτε με ροδοπέταλα ούτε με πετρέλαιο. Το παιχνίδι του Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος θέλει με σκληρή στάση απέναντι στην διχοτομημένη Κύπρο να κερδίσει πόντους στο εσωτερικό παιχνίδι.

Το CNBC πάντως εκτιμά πως η θέληση του προέδρου της Κύπρου και του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων να βρούν λύση μπορεί να ξεπεράσει τα εμπόδια. Το CNBC προσθέτει και την θέληση των ΗΠΑ, επι Ομπάμα όμως, να βρεθεί λύση , καθώς η νέα ηγεσία Τράμπ δεν έχει δώσει απτά δείγματα της στάσης που θα κρατήσει. Ο Ομπάμα πάντως είχε τονίσει και την διάσταση της ασφάλειας για όλη την περιοχή πέρα απο τα οικονομικά οφέλη για το νησί.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ