2017-01-12 19:29:18
Φωτογραφία για ΕΥΚΛ. ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΟΛΩΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟ ΤΑΧΥΤΕΡΟ
Την επιθυμία όλων των πλευρών να κλείσει η β' αξιολόγηση το ταχύτερο εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά τη συνάντηση με τον Ευρωπαίο επίτροπο για θέματα οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, την οποία χαρακτήρισε εποικοδομητική σε σχέση με τη διαδικασία και με την ουσία της αξιολόγησης.

 Για τη συμμετοχή του ΔΝΤ είπε ότι θα πρέπει να λάβει τις αποφάσεις του σε ποιο βαθμό θα συμμετάσχει. Επανέλαβε ότι η Ελλάδα είναι στον δρόμο της ανάκαμψης, υπάρχουν νομοθετημένες μεταρρυθμίσεις, ωστόσο, αναγνώρισε ότι όταν υπάρχουν πολλοί εμπλεκόμενοι οι λύσεις απαιτούν χρόνο. Ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι «θέλουμε να δούμε την περίοδο μετά το 2018 και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος» και υπογράμμισε την επιθυμία της ελληνικής πλευράς για αντιμετώπιση των εκκρεμοτήτων της β' αξιολόγησης.

Μοσκοβισί: Ελάχιστα απομένουν για τη β' αξιολόγηση

Η παρουσία του ΔΝΤ είναι μία αναγκαιότητα για ορισμένα κράτη - μέλη, υποστήριξε από πλευράς του ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πιερ Μοσκοβισί, διαβεβαιώνοντας παράλληλα, πως Αθήνα και θεσμοί κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση για την ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, στις Βρυξέλλες, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος επεσήμανε ότι «πολλά ζητήματα έχουν ήδη ολοκληρωθεί, ενώ ελάχιστα απομένουν προκειμένου να κλείσουμε την αξιολόγηση». «Όταν υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος και εκτιμώ πως η λύση είναι και εφικτή και θεμιτή» συμπλήρωσε. 

«Ελπίζω ότι οι μεταρρυθμίσεις θα εφαρμοστούν εγκαίρως» συνέχισε, στο ίδιο πλαίσιο, επαναλαμβάνοντας την επιθυμία για μία θετική κατάληξη των διαπραγματεύσεων.

«Θέλουμε μία κατάσταση ''win - win'', δηλαδή και οι δύο πλευρές να έχουν οφέλη» έσπευσε να προσθέσει και κατέστησε σαφές ότι «η θετική κατάληξη θα έρθει μέσω της στενής και αρμονικής συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων πλευρών».

Ερωτηθείς για τον χρόνο επιστροφής των θεσμών στην Αθήνα, ανέφερε πως το πρόβλημα δεν συνίσταται σ’ αυτό το ζήτημα και επανέλαβε πως «πρέπει να καταβληθούν ορισμένες προσπάθειες ακόμη» για να κλείσουμε τα εκκρεμή ζητήματα, τα οποία αφορούν τα εργασιακά, το δημοσιονομικό κενό και τα ενεργειακά. Όσον αφορά την παρουσία του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, επεσήμανε ότι: «Η Επιτροπή πάντα προσπαθεί να έχει μία συλλογική θέση, η οποία θα εμπλέκει και το Ταμείου», ενώ πρόσθεσε: «Η παρουσία του ΔΝΤ είναι μία αναγκαιότητα για ορισμένα κράτη - μέλη και μ’ αυτά τα δεδομένα, πρέπει να προχωρήσουμε».

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ