2017-01-13 19:16:02
Φωτογραφία για ΑΚΙΝΤΖΙ: ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑΜΠΟΥ ΣΤΙΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ VD
Άιντε: Υπάρχει ελπίδα για μια ενωμένη ομόσπονδη Κύπρο

Δεν πρέπει να υπάρχουν ταμπού στις διαβουλεύσεις για το Κυπριακό, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, λίγες ώρες μετά από τις αναφορές το Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επέμεινε ότι «δεν νοείται λύση χωρίς την Τουρκία ως εγγυήτρια δύναμη».

«Αν λέγαμε ότι αυτά τα θέματα είναι ταμπού, ότι δεν μπορούμε να τα συζητήσουμε και πρέπει να παραμείνουν ως έχουν, δεν θα υπάρχει καμία πιθανότητα επιτυχίας», είπε ο κ. Ακιντζί, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη. Ο κ. Ακιντζί πρόσθεσε ότι οι προτάσεις δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως απειλές από την άλλη πλευρά και συμπλήρωσε ότι οι λύσεις πρέπει να είναι κοινά αποδεκτές, σύμφωνα με το Reuters.

       Άιντε: Υπάρχει ελπίδα για μια ενωμένη ομόσπονδη Κύπρο

Για μήνυμα ελπίδας, ότι θα μπορέσει να υπάρξει μία ενωμένη ομόσπονδη Κύπρος με μία διευθέτηση για την ασφάλεια που να είναι κοινά αποδεκτή από όλες τις πλευρές, έκανε λόγο ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Άιντε, στον απόηχο της διάσκεψης της Γενεύης. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Άιντε σημείωσε ότι υπάρχουν δύσκολα θέματα που πρέπει να ξεπεραστούν στο κεφάλαιο της ασφάλειας και των εγγυήσεων και υπάρχει η θέληση για αυτό.


Ερωτηθείς για τη δήλωση του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πως «η Τουρκία θα βρίσκεται για πάντα στην Κύπρο», ο κ. Άιντε απάντησε πως έγιναν κάποιες συζητήσεις την Πέμπτη, όχι επί της ουσίας, οι οποίες μπορεί να προκάλεσαν μία αντίδραση, προσθέτοντας πως δεν έχει οποιαδήποτε ένδειξη ότι υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με τη διαδικασία.

«Αλλά το σημειώνουμε αυτό», ανέφερε.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ