2017-01-14 18:56:14
Φωτογραφία για Microsoft: Εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Maluuba
Η Microsoft ανακοίνωσε σήμερα την εξαγορά της Maluuba, μιας startup εταιρείας η οποία χρησιμοποιεί τεχνικές deep learning για την επεξεργασία της φυσικής γλώσσας. Το deep learning είναι μια τεχνική προσέγγιση για την τεχνητή νοημοσύνη η οποία τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει σε μεγάλη πρόοδο.

Η Microsoft ανέφερε σε ένα post στο blog της για αυτή την εξαγορά, «Πρόσφατα θέσαμε νέα ορόσημα για την αναγνώριση φωνής και εικόνων χρησιμοποιώντας τεχνικές deep learning, και με αυτή την αγορά οδηγούμαστε στην ανάγνωση και γραφή με την χρήση μηχανών.»

Το καλοκαίρι του 2016, η Maluuba είχε μοιραστεί τα αποτελέσματα του συστήματος τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο μπορούσε να διαβάσει και να κατανοήσει το κείμενο σχεδόν όπως ένας άνθρωπος, ξεπερνώντας σε επιδόσεις παρόμοια συστήματα της Google και του Facebook.

Ταυτόχρονα με την εξαγορά της Maluuba, η Microsoft απέκτησε καλύτερες επαφές με τον Yoshua Bengio, έναν πρωτοπόρο στο κομμάτι του deep learning ο οποίος ήταν σύμβουλος της Maluuba. Μετά την εξαγορά, θα γίνει σύμβουλος της Microsoft στο τμήμα ΑΙ.

Ένα τέτοιο σύστημα θα μπορούσε να ενσωματωθεί στην Cortana, την ψηφιακή βοηθό της Microsoft, ώστε να βοηθάει τον χρήστη σε καθημερινές εργασίες, όπως η ανάγνωση των email. Φανταστείτε ένα σύστημα, το οποίο όχι μόνο διαβάζει τα email, αλλά αναγνωρίζει τις σημαντικές πληροφορίες σε κάθε μήνυμα. Σίγουρα αυτή η τεχνολογία θα ανοίξει νέες δυνατότητες.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ