2017-01-14 22:28:10
Φωτογραφία για Το BBC ετοιμάζει ομάδα δράσης κατά των ψευδών ειδήσεων
Το φαινόμενο των ψευδών ειδήσεων έχει αρχίσει να εξαπλώνεται… επικίνδυνα. Γι΄αυτό το BBC αποφάσισε να αναλάβει δράση και με σκοπό τη διαφύλαξη της ενημέρωσης, αποφάσισε να δημιουργήσει μια μόνιμη ομάδα ελέγχου.

Η ομάδα θα επαληθεύει τις πληροφορίες και θα απομυθοποιεί τις σκόπιμα παραπλανητικές και ψευδείς ιστορίες που εμφανίζονται ως πραγματικές και οι οποίες αναπαράγονται στα social media.

Εν μέσω της ολοένα αυξανόμενης ανησυχίας του πολιτικού κόσμου και των ειδησεογραφικών οργανισμών σχετικά με τις επιπτώσεις που έχουν οι λανθασμένες πληροφορίες στο διαδίκτυο, ο επικεφαλής ειδήσεων James Harding είπε στο προσωπικό την Πέμπτη ότι το BBC θα πρέπει να «βρει την ισορροπία στη μάχη με τα ψέματα, τις στρεβλώσεις και τις υπερβολές».

Σύμφωνα με το σχέδιο, η κατηγορία Reality Check που είχε μέχρι πρότινος το βρετανικό δίκτυο, θα ενισχυθεί και θα διαμορφωθεί σε μια μόνιμη ομάδα στελεχών, η οποία θα ασχολείται αποκλειστικά με τις ψεύτικες ειδήσεις που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

«Το BBC δεν μπορεί να λογοκρίνει το ίντερνετ, αλλά δεν θα μείνουμε άπρακτοι» είπε ο Harding.

«Θα ξεσκεπάζουμε τα ψέματα των πιο γνωστών τρολ σε Facebook, Instagram και σε άλλα social media» συμπλήρωσε και δήλωσε ότι, το BBC βρίσκεται ήδη συνεργασία με το Facebook.

Το Facebook θεωρείται η πλατφόρμα που επέτρεψε περισσότερο από κάθε άλλη τη διασπορά ψευδών ειδήσεων.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ