2017-01-16 11:50:55
Φωτογραφία για ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΟΙ ΦΟΡΟΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ Η ΜΕΡΚΕΛ
Η Γερμανία δεν πρέπει να νιώθει τόσο σίγουρη. Για να είναι και στο μέλλον η ατμομηχανή της Ευρώπης πρέπει να κάνει περισσότερα για τις ψηφιακές υποδομές, την εκπαίδευση και την έρευνα, είπε ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σε συνέντευξή του στην «Frankfurter Allgemeine Zeitung» (FAZ) της Δευτέρας. Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός, ο οποίος ακόμα δεν άνοιξε τα χαρτιά του για το αν θα είναι τελικά υποψήφιος καγκελάριος ή όχι, επέστησε την προσοχή στο συγκυβερνών χριστιανοδημοκρατικό κόμμα για την πρόθεσή του να μειώσει τους φόρους:

«Είναι πραγματικά επικίνδυνο να υποσχόμαστε στους εκλογείς γιγαντιαίες φοροελαφρύνσεις, όπως κάνουν το Χριστιανοδημοκρατικό (CDU) και το Χριστιανοκοινωνικό Κόμμα (CSU), αντί να συνεχίσουν να εργάζονται για την οικοδόμηση ενός επιτυχημένου μέλλοντος της χώρας μας».

Παράλληλα, ο ίδιος επέστησε την προσοχή και στο ίδιο του το κόμμα να μην υπόσχεται «μεγάλες μόνιμες κοινωνικές παροχές». 


Η Γερμανία, κατά τον αντικαγκελάριο, θα πρέπει να συζητήσει περισσότερο για θέματα όπως το πώς «μπορούμε να διατηρήσουμε και να βελτιώσουμε τη σημερινή μας οικονομική ανταγωνιστικότητα, τις πολλές και κατά το δυνατόν καλά πληρωμένες θέσεις εργασίας και την κοινωνική σταθερότητα και σε δέκα χρόνια». Γι’ αυτό και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τυχόν προεκλογικές υποσχέσεις, οι οποίες «στο τέλος θα αποβούν σε βάρος των επειγόντως αναγκαίων επενδύσεων του μέλλοντος. Πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στις επενδύσεις και την καινοτομία και μάλιστα ήδη από σήμερα», τόνισε.

Ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας τάχθηκε επιπροσθέτως υπέρ της φορολογικής ενίσχυσης της έρευνας: «Ορισμένοι είναι υπερήφανοι για το γεγονός ότι οι δαπάνες για την έρευνα και την ανάπτυξη στην Γερμανία αποτελούν το 3% του προϋπολογισμού μας, ενώ ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 2%. Οι ανταγωνιστές μας όμως είναι στην νοτιοανατολική Ασία και αυτοί κάνουν στον τομέα αυτό σαφώς περισσότερα από μας».

Ο αντικαγκελάριος πρόσθεσε πως είναι επομένως λανθασμένο ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να θέλει να χρησιμοποιήσει το πλεόνασμα των 6 δισ. ευρώ για την εξόφληση των χρεών. «Σε καιρούς μηδενικών επιτοκίων, από τη μια, και τεράστιας συσσώρευσης αναγκών για ανακαίνιση σχολείων, δρόμων και ελλείψεων στην ανάπτυξη γρήγορου διαδικτύου, από την άλλη, δεν είναι τόσο φρόνιμο και θα κοστίσει τελικά ακριβά στους πολίτες», είπε στην FAZ.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ