2017-01-16 22:40:11
Φωτογραφία για Πρόσω ολοταχώς για τον αντικαταστάτη του ιταλικού AW129
Σε συμφωνία με την ιταλική κυβέρνηση κατέληξε ο τεχνολογικός – αμυντικός και βιομηχανικός κολοσσός της χώρας Leonardo-Finmeccanica, για την ανάπτυξη και παραγωγή ενός επιθετικού ελικοπτέρου το οποίο θα αντικαταστήσει τα A129 του ιταλικού στρατού (T129 το τουρκικό αντίγραφο).

Πρόκειται για ένα συμβόλαιο που «απλώνεται» σε βάθος χρόνου που καλύπτει τη μελέτη, ανάπτυξη, βιομηχανοποίηση, παραγωγή και δοκιμή πρωτοτύπου, αλλά και ακόμα τριών «ελικοπτέρων εξερεύνησης και συνοδείας» (NEES: new exploration and escort helicopter) του ιταλικού Στρατού.

Η αρχική απαίτηση είναι για 48 ελικόπτερα του τύπου με τα οποία οι ιταλικές χερσαίες δυνάμεις θα μπορέσουν να αντικαταστήσουν τον στόλο των AW129, τα οποία αναμένεται να αποσυρθούν το 2025 που θα έχουν συμπληρώσει 35 χρόνια επιχειρησιακής αξιοποίησης.

Για τα επόμενα 30 χρόνια, οι ιταλικές ένοπλες δυνάμεις ευελπιστούν να διαθέτουν ένα ελικόπτερο το οποίο θα είναι ακόμα πιο προηγμένο τεχνολογικά, με υψηλότερες επιχειρησιακές επιδόσεις, αλλά την ίδια στιγμή και χαμηλότερο κόστος επιχειρησιακής αξιοποίησης.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ