2017-01-17 15:03:10
Φωτογραφία για Avatar Roadster: Η χαρά της πίστας, με 695 kg και μοτέρ από Ford Focus RS
Οι βρετανικές εταιρείες σπορ αυτοκινήτων που πρακτικά προορίζονται αποκλειστικά για χρήση σε πίστα κάθε άλλο παρά λίγες είναι Σε αυτές έχει πλέον προστεθεί και η Avatar, η οποία παρουσίασε πρόσφατα την τελική μορφή του Roadster της και με τη βοήθειά του σκοπεύει να δηλώσει δυναμική παρουσία.

Έχει κατά μήκος τοποθετημένους τους EcoBoost κινητήρες των Ford Focus ST και RS, δηλαδή 250 ή 350 ίππους, και η τιμή του ξεκινάει από τις 39.990 λίρες Αγγλίας. Στην πρώτη περίπτωση το 2λιτρο μοτέρ εξασφαλίζει 0-96 km/h σε 4” και τελική 232 km/h, ενώ στη δεύτερη το 2,3 lt μοτέρ σημαίνει 0-96 km/h σε μόλις 3,6” και τελική 264 km/h!

Το μυστικό γι’ αυτές τις εξωφρενικές επιδόσεις είναι προφανώς το χαμηλό βάρος που ανεξάρτητα από τον κινητήρα δηλώνεται στα 695 kg (1,98 kg/PS σημαίνει αυτό!). Το Avatar Roadster αποτελείται από ένα πολύ στιβαρό δικτυωτό πλαίσιο, επάνω στο οποίο προσαρμόζονται τα πλαστικά πάνελ του αμαξώματος. Οι θέσεις είναι σχεδόν στο μέσο του αυτοκινήτου, ενώ η προσεκτική τοποθέτηση του ρεζερβουάρ καυσίμου και το ελαφρύ 5άρι κιβώτιο που προέρχεται από παλιές Porsche Boxster φροντίζουν για κατανομή βάρους «κοντά στο τέλειο».


Αυτά δήλωσε ο επικεφαλής της εξέλιξης και σχεδιασμού, Dylan Popovic. «Σε σχέση με το πρωτότυπο βελτιώσαμε πολύ τον τομέα της ευχρηστίας και της πρακτικότητας, ώστε το Roadster να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και στο δρόμο. Αυτό είχε να κάνει με τη σχεδίαση, με τη ρύθμιση της ανάρτησης, του τιμονιού και πολλών ακόμα παραμέτρων», προσέθεσε.

Η εταιρεία αναφέρει ότι μπορεί να κατασκευάζει 25-30 κομμάτια ετησίως, αν και αυτή τη στιγμή η λειτουργία είναι προγραμματισμένη για ένα αυτοκίνητο το μήνα.

Η παραγωγή του θα ξεκινήσει την Άνοιξη κι εάν τα σημάδια είναι ενθαρρυντικά, ένα ακόμα μοντέλο με μεγαλύτερο μεταξόνιο και V8 κινητήρα της Chevrolet μπορεί να ξεκινήσει άμεσα να παράγεται.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ