2017-01-17 20:32:19
Φωτογραφία για ΤΣΙΠΡΑΣ - ΜΑΤΑΡΕΛΑ: ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΚΟΙΝΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ
Στους δεσμούς Ελλάδας - Ιταλίας, αλλά και στις κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες, τόσο στην οικονομία, όσο και στο προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα, στάθηκαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, κατά τη μεταξύ τους συνάντηση το Μέγαρο Μαξίμου.

Υποδεχόμενος τον Ιταλό πρόεδρο, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι ο ελληνικός και ο ιταλικός λαός, με το μεσογειακό τους ταμπεραμέντο, έπαιξαν ρόλο στη διαμόρφωση της ιστορίας.

«Σήμερα βρισκόμαστε ως χώρες του νότου απέναντι σε κοινές προκλήσεις», συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην οικονομική και την προσφυγική κρίση, ενώ πρόσθεσε ότι η συνεργασία των δύο κρατών είναι κρίσιμη για τη δημιουργία μιας καλύτερης Ευρώπης. «Προσβλέπουμε σταθερά στη δυνατότητα εμβάθυνσης και της διμερούς μας συνεργασίας», συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

Από την πλευρά του, ο κ. Ματαρέλα ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για τη θερμή υποδοχή, σημειώνοντας ότι «μας ενώνει μια μακρά ιστορία με τρόπο άριστο, αλλά μας ενώνουν και κοινές προκλήσεις». Ο Ιταλός πρόεδρος επεσήμανε ότι η οικονομική κρίση έπληξε κυρίως Ελλάδα και Ιταλία, ενώ συμπλήρωσε ότι το τεράστιο, όπως το χαρακτήρισε, προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα «επίσης μας ενώνει». 


Ο κ. Ματαρέλα τόνισε ότι Ελλάδα και Ιταλία, λόγω της θέσης τους, υποδέχονται πολλούς πρόσφυγες, παρέχοντάς τους βοήθεια, ωστόσο επεσήμανε πως το ζήτημα δεν είναι ελληνικό ή ιταλικό, αλλά πρόβλημα όλης της Ευρώπης, την οποία κάλεσε να βοηθήσει έμπρακτα για την επίλυσή του. «Διατηρούμε έξοχες διμερείς σχέσεις σε επίπεδο πολιτικό, οικονομικό, πολιτιστικό, στην ενέργεια», συνέχισε ο Ιταλός πρόεδρος, χαρακτηρίζοντας «χώρες - φίλες» την Ελλάδα και την Ιταλία.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ