2017-01-18 03:59:14
Φωτογραφία για Morgan Stanley: «Σκοτσέζικο ντους» για το ελληνικό χρέος
Παρά την αισιοδοξία του για την ελληνική οικονομία, ο οίκος αξιολόγησης «χτυπά» καμπανάκι για την καθυστέρηση της αξιολόγησης Με «σκοτσέζικο ντους» μοιάζει η έκθεση της Morgan Stanley που δημοσιεύει η Ημερησία για το ελληνικό χρέος, το οποίο και χαρακτηρίζει ειδική περίπτωση. Παρά το γεγονός ότι ο διεθνής οίκος εκφράζει την αισιοδοξία του για την ελληνική οικονομία, εντούτοις χτυπά κι αυτός καμπανάκι για την καθυστέρηση της αξιολόγησης.

«Ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ, είναι μη βιώσιμος. Αλλά είναι αυτή σωστή μέτρηση της βιωσιμότητας του χρέους; Για μία οικονομία που έχει πρόσβαση στις αγορές, είναι, αν και ο δανεισμός με ένα τόσο υψηλό επίπεδο χρέους θα ήταν αδύνατος. Αλλά η Ελλάδα χρηματοδοτείται μέσω του προγράμματος διάσωσης με πολύ ευνοϊκούς όρους», εκτιμά.

«Όσο τηρεί τους όρους του προγράμματος, τα χρήματα για την εξυπηρέτηση του χρέους θα έρχονται. Το σχέδιο χρηματοδότησης έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε το ελληνικό δημόσιο να αναλαμβάνει το χρηματοδοτικό άγχος αν οι αξιολογήσεις δεν κλείνουν.


Η Ελλάδα έχει σήμερα μια (σχεδόν) ισορροπημένη κατάσταση χρηματοδότησης, υπό την προϋπόθεση ότι οι εκταμιεύσεις του προγράμματος συνεχίζονται», προσθέτει η MS.

Όσον αφορά στην ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, η επενδυτική τράπεζα εκτιμά ότι όσο περισσότερο η Ελλάδα συμμορφώνεται με το πρόγραμμα διάσωσης, τόσο πιο πιθανό είναι να ενταχθεί στο QE.

Η Morgan Stanley επισημαίνει ότι η πολιτική αστάθεια στη χώρα παραμένει ένας αρνητικός παράγοντας, με τη δημοτικότητα της κυβέρνησης να φθίνει και τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται στις δημοσκοπήσεις.

Αυτό, σύμφωνα με την τράπεζα, δεν θα είναι αρνητική εξέλιξη για την αγορά, καθώς η Ν.Δ. είναι ένα κόμμα υπέρ της Ευρώπης, υπέρ της αγοράς και υπέρ των επιχειρήσεων.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ