2017-01-18 14:25:07
Φωτογραφία για Επιστροφή στο Μοντ Πελεράν – Αρχίζει η συζήτηση για το κεφάλαιο της ασφάλειας
Τα μέλη της ομάδας εργασίας που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την πορεία του Κυπριακού το αμέσως επόμενο διάστημα άρχισαν να καταφθάνουν από χθες στο Μοντ Πελεράν. Το τρίτο ημίχρονο στο ελβετικό θέρετρο αναμένεται να είναι καθοριστικό για την πορεία του Κεφαλαίου της Ασφάλειας και αναλόγως της έκβασης του θα αποφασιστεί η σύγκλιση της Διάσκεψης σε ανώτατο ή ανώτερο επίπεδο.

Η αντιπροσωπεία της ε/κ πλευράς που θα συμμετάσχει στις συναντήσεις των εμπειρογνωμόνων για τα θέματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων έφθασε χθες στην Ελβετία. Μαζί με τον διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη στο Μοντ Πελεράν μεταβαίνουν ο Τουμάζος Τσελεπής, μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας, ο αντισυνταγματάρχης Νεόφυτος Παχουλίδης, ο οποίος υπηρετεί στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στην ΕΕ, ο πανεπιστημιακός `Αρης Κωνσταντινίδης, ο διπλωμάτης Παντελής Παντελίδης και δυο διπλωμάτες που υπηρετούν στο γραφείο του διαπραγματευτή.


Ο Ναμί επικεφαλής της τ/κ αντιπροσωπείας στο Μοντ Πελεράν

Με επικεφαλής τον Τ/κ διαπραγματευτή Οζντίλ Ναμί η τ/κ αντιπροσωπεία που θα συμμετάσχει στις συζητήσεις για το θέμα των εγγυήσεων και ασφάλειας.

Στην ομάδα συμμετέχουν εκτός από τον κ. Ναμί, το μέλος της τ/κ διαπραγματευτικής ομάδας και “κυβερνητικός εκπρόσωπος” Μπαρίς Μπουρτσού, ο “διπλωμάτης” και “σύμβουλος” επί ευρωπαϊκά θέματα Ερχάν Ελτζίν, ο νομικός σύμβουλος του Ακιντζί Σουλέν Καραπατσάκ, η ειδικός επί εξωτερικά θέματα Ιπέκ Μπορμάν Γκεντς και το μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας Σερτάτς Γκιουβέν.

Αναφέρεται ακόμα ότι την τουρκική ομάδα θα συμπληρώνει ο Τούρκος βοηθός υφυπουργός εξωτερικών Αχμέτ Μουχτάρ.

Ο Βρετανός ΥΠΕΞ θα εκπροσωπηθεί από τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή για θέματα άμυνας και πληροφοριών στο Φόρεϊν Όφις Jonathan Allen, ο οποίος υπηρέτησε στο παρελθόν και στην Κύπρο, και θα πλαισιώνεται από νομικούς εμπειρογνώμονες και διπλωμάτες, όχι όμως τεχνοκράτες που ασχολούνται με θέματα άμυνας.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ