2017-01-18 23:13:13
Φωτογραφία για Έτοιμο το πρωτότυπο του νέου τουρκικού ελικοπτέρου T-625
Την κατασκευή των πρώτου πρωτοτύπου του εγχώριας σχεδίασης και ανάπτυξης, νέου, ελαφρού (5 τόνοι), δικινητήριου ελικοπτέρου T-625, ολοκλήρωσε η κατασκευάστρια Turkish Aerospace Industries (TAI). Το πολιτικών και στρατιωτικών χρήσεων ελικόπτερο έχει διμελές πλήρωμα και δυνατότητα μεταφοράς 12 ατόμων.

Σε στρατιωτική υπηρεσία το T-625 πρόκειται να αντικαταστήσει τα χρησιμοποιούμενα σήμερα από τις ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας UH-1H Huey, ενώ ο σχεδιασμός της TAI προβλέπει την ανάπτυξη εκδόσεων για έρευνα και διάσωση (SAR), αεροδιακομιδές και εκπαίδευση.

Με βάση τον υφιστάμενο προγραμματισμό το T-625 θα αρχίσει να εκτελεί τις πρώτες δοκιμές το πρώτο εξάμηνο του 2018 και θα πραγματοποιήσει την παρθενική του πτήση στις 6 Σεπτεμβρίου 2018. Σε επόμενη φάση θα υλοποιηθούν οι διαδικασίες για την πιστοποίηση του ελικοπτέρου από διεθνή φορέα.

Υπενθυμίζεται, ότι η σύμβαση για τη σχεδίαση, ανάπτυξη και παραγωγή του πρωτοτύπου του T-625 ανατέθηκε από το υφυπουργείο αμυντικής βιομηχανίας (SSM) στην TAI το 2013. Αντικειμενικός σκοπός του προγράμματος είναι η εγχώρια σχεδίαση και ανάπτυξη ενός ελικοπτέρου, αλλά και των υποσυστημάτων του που θα μπορεί να ανταγωνιστεί επί ίσοις όροις στη διεθνή αγορά.


Το T-625 πρώτα θα πωληθεί στις ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας και στη συνέχεια σε διεθνείς χρήστες. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της TAI, οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας μπορούν να απορροφήσουν 800 ελικόπτερα του τύπου, ενώ οι διεθνείς χρήστες επιπλέον 400.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ