2017-01-19 05:22:26
Φωτογραφία για Μήπως ένα break από τη σχέση θα σας έκανε καλό;
«Τι και να τον αφήσω μόνο του και η πρώτη επιτήδεια να του ορμίσει και να τον φάει; Πότε! Αυτά για τα breaks στις σχέσεις είναι χαζομάρες», ίσως να σκέφτηκες, αλλά άκουσε μας πρώτα!

Ο ψυχολόγος John Gottman, με έδρα την Αγγλία, έκανε μια έρευνα με βάση τα ζευγάρια που τον επισκέφθηκαν και κατέληξε πως οι πιο πολλοί χωρισμοί έρχονται επειδή τα άτομα που βρίσκονται μέσα σε μια σχέση δεν φροντίζουν να παίρνουν λίγο χρόνο και χώρο για τον εαυτό τους αλλά κι επειδή η συνήθεια της καθημερινότητας τους κάνει να ξεχνάνε τις ανάγκες του συντρόφου τους και τα θέλω του. Τι προτείνει για να αποφύγουμε τον χωρισμό για αυτούς τους λόγους;

Αρχικά, είτε μένεις με τον σύντροφο σου είτε όχι, να φροντίζει ο καθένας να κάνει πράγματα με φίλους ή και μόνος του. Πολύ ωραία το μαζί, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις το χώρια μπορεί να γίνει καλύτερο. Στη συνέχεια ο John Gottman προτείνει κάτι που μπορεί να σου φανεί σαχλό, αλλά έχει ουσία.

Πως θα σου φαινόταν να ξανασυστηθείς στον καλό σου; Βλακεία; Όχι βέβαια!!! Βγείτε ξανά ραντεβού, θύμισε του και θυμήσου γιατί ερωτεύθηκε ο ένας τον άλλον. Μιλήστε σαν να μιλάτε πρώτη φορά, αλλά κυρίως ακούστε ο ένας τον άλλον σαν να λαμβάνετε για πρώτη φορά τις πληροφορίες που θα πέσουν στο τραπέζι.

Εμείς πιστεύουμε πως όλο αυτό το παιχνίδι αξίζει τον κόπο. Εσύ;
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ