2017-01-21 06:21:11
Φωτογραφία για Σε αυξήσεις στα ασφαλιστήρια συμβόλαια υγείας προχωρούν οι ασφαλιστικές
Νέος κύκλος ανατιμήσεων στα νοσοκομειακά ασφαλιστικά προγράμματα διαφόρων εταιρειών είναι σε εξέλιξη καθώς ο ιατρικός πληθωρισμός τρέχει με υψηλότερους ρυθμούς από το βασικό, με αποτέλεσμα να αυξάνει το μέσο κόστος αποζημίωσης τους τελευταίους 12 μήνες, για τις ασφαλιστικές.

Μετά την Interamerican (εδώ) και Εθνική Ασφαλιστική (εδώ) σε αυξήσεις στα τιμολόγια των ασφαλιστηρίων συμβολαίων υγείας προχώρησαν και η Eurolife και η Ατλαντική Ένωση.

Για τις αυξήσεις εκτός του πληθωρισμού "ευθύνη" έχει και η αύξηση του ΦΠΑ στα νοσήλια. Η πραγματικότητα για τις ασφαλιστικές εταιρείες είναι αυτή ωστόσο δεν παύει να υφίσταται το γεγονός ότι και ο μέσος καταναλωτής δεν μπορεί εύκολα να ανταποκριθεί σε αυξήσεις του κόστους ασφάλισης υγείας που ξεκινούν από 3% και φθάνουν μέχρι και 8%, χωρίς να υπολογίζεται η τυχόν αύξηση λόγω αλλαγής των ορίων ηλικίας. Για τις ασφαλιστικές εταιρείες η πρόκληση διατήρησης σε προσιτά επίπεδα των τιμών των ασφαλιστηρίων συμβολαίων υγείας παραμένουν. Οι συζητήσεις με την πολιτεία και τα ιδιωτικά θεραπευτήρια και γιατρούς κάποια στιγμή πρέπει να καταλήξουν σε ότι αφορά τη διαμόρφωση ενός πραγματικού ιατρικού πληθωρισμού.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ