2017-01-21 17:39:07
Φωτογραφία για Κύπρος: Το Τεχνολογικό Πάρκο απέκτησε για πρώτη φορά μνηστήρα
Το Τεχνολογικό Πάρκο στο Πεντάκωμο, μετά από σχεδόν 20 άγονα χρόνια, έχει διεκδικητή και μάλιστα εξ όσων φαίνεται σοβαρό, που υπέβαλε σήμερα, λίγο πριν την λήξη της προθεσμίας του διαγωνισμού για στρατηγικό επενδυτή, υπέβαλε την πρότασή της στο Υπουργείο Ενέργειας η «Wyncoast Industrial Park Public Company Limited».

Η εταιρεία ήταν μεταξύ αυτών που είχαν ζητήσει προηγουμένως μικρή παράταση στην λήξη του διαγωνισμού -που δόθηκε- εξηγώντας ότι ο χρόνος χρειαζόταν για να ολοκληρώσει της εγγαφή εταιρείας της στην Κύπρο αλλά και ολοκλήρωση του φακέλου της πρότασης της για το Τεχνολογικό Πάρκο στο Πεντάκωμο.

Πρόκειται για εταιρεία ανάλογων αναπτύξεων της Ταϊλάνδης, ενταγμένη στο εκεί Χρηματιστήριο, που έχει και σημαντική δραστηριότητα στην ανάπτυξη φωτοβολταϊκών σε στέγες επιχειρήσεων.

Ο Chak Chamikorn, πρόεδρος της «Wyncoast Industrial Park Public Company Limited» ήρθε στην Κύπρο ο ίδιος για να παραδώσει την πρόταση του στο πλαίσιο του διαγωνισμού.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες του philenews, στις επαφές του, εξηγεί πως έχει δυνατότητα επιτυχίας του έργου, αφού η εταιρεία του διαθέτει πολλούς και σημαντικούς πελάτες στο τομέα υψηλής τεχνολογίας από την Νοτιοανατολική Ασία στο Τεχνολογικό Πάρκο που διαθέτει στην Ταϊλάνδη, οι οποίοι αναζητούν τρόπο να αποκτήσουν και ευρωπαϊκή βάση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι για την προσέλκυση του υποψηφίου στρατηγικού επενδυτή, σημαντικό ρόλο διαδραμάτησε ο Κυπριακός Οργανισμός Προσέλκυσης Επενδύσεων.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ