2017-01-21 20:17:07
Φωτογραφία για Η ταχείας δράσης ινσουλίνη aspart έλαβε έγκριση στην Ευρώπη
Η ταχείας δράσης ινσουλίνη aspart είναι μια υπερταχεία γευματική ινσουλίνη που έλαβε πλέον έγκριση στην Ευρώπη, η οποία βελτιώνει τον έλεγχο των μεταγευματικών αιχμών γλυκόζης (PPG) και η οποία αναπτύχθηκε με σκοπό τη θεραπεία των ασθενών με σακχαρώδη δαβήτη τύπου 1 και τύπου 2, καθώς και για χρήση σε αντλία.

Η Novo Nordisk ανακοίνωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χορήγησε έγκριση κυκλοφορίας στην ινσουλίνη ταχείας δράσης aspart για χρήση στη θεραπεία του σακχαρώδους διαβήτη σε ενήλικες. Η έγκριση κυκλοφορίας καλύπτει όλα τα 28 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

H ταχείας δράσης ινσουλίνης aspart παρέχει βελτιωμένο μεταγευματικό αλλά και συνολικό έλεγχο της γλυκόζης επιδεικνύοντας παρόμοιο προφίλ ασφάλειας σε σχέση με την ινσουλίνη aspart.

«Πρόκειται για μια γευματική ινσουλίνη νέας γενιάς. Αποτελεί μια καινοτόμο, ταχύτερης δράσης φαρμακοτεχνική μορφή της ινσουλίνης aspart η οποία μιμείται πιστότερα τη φυσιολογική έκκριση ινσουλίνης μετά τα γεύματα. Τα πρόσθετα οφέλη της νέας ινσουλίνης μπορούν να παρομοιαστούν με εκείνα που πρόσφερε η τελευταία γενιά γευματικών ινσουλινών, όταν αυτές κυκλοφόρησαν στην αγορά πριν από μια δεκαετία» είπε ο Mads Κrogsgaard Τhomsen, executive vice president και chief science officer της Novo Nordisk.


H ταχείας δράσης ινσουλίνη aspart θα είναι διαθέσιμη σε μορφή φιαλίδιου, Penfill® και στυλό Flextouch®.

Η Novo Nordisk σκοπεύει να κυκλοφορήσει την ταχείας δράσης ινσουλίνη aspart στις πρώτες Ευρωπαϊκές χώρες το πρώτο εξάμηνο του 2017.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ