2017-01-21 22:14:53
Φωτογραφία για Και τώρα άντε πιάστε τον!
Μια ακόμα νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πέτυχε ο Ολυμπιακός, ο οποίος κέρδισε στο ντέρμπι κορυφής την Ξάνθη με 2-0. Οι «ερυθρόλευκοι» με τη νίκη αυτή αύξησαν τη διαφορά από τους Ακριτές και τον Πανιώνιο που βρίσκονται στη δεύτερη θέση στους 11 πόντους. Ο Ολυμπιακός είχε τον απόλυτο έλεγχο στο πρώτο 45λεπτο της αναμέτρησης, όμως η Ξάνθη είναι αυτή που είχε τις κλασσικές ευκαιρίες, Οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν μόλις στο 1’, με δυνατό σουτ του Σεμπά, στο 13’  και στο 28’ με τον Μάριν αρχικά να μην βρίσκει εστία και στην συνέχεια να νικιέται από τον Ζίφκοβιτς και από εκείνο το σημείο και μετά, η Ξάνθη άγγιξε δύο φορές το γκολ.

Αρχικά στο 32’, όταν και Λάζιτς έβγαλε τον Βασιλακάκη απέναντι από τον Καπίνο, όμως το πλασέ του πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι και στην συνέχεια στο 41’, όταν και ο Τριάδης έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Καπίνο πρόλαβε πριν η μπάλα καταλήξει στον αμαρκάριστο Ράνο, έφτασε στον Λουσέρο, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται χωρίς τέρματα
. Σε αντίθεση με το πρώτο 45λεπτο, στην επανάληψη ο Ολυμπιακός χρειάστηκε μόλις τρία λεπτά, αλλά και μπόλικη δόση τύχης, για να ανοίξει το σκορ. Ήταν το 48’, με τον Σεμπά να κάνει μια… βραζιλιάνικη προσπάθεια, να νικιέται από τον Ζίφκοβιτς, όμως να βλέπει την μπάλα να προσκρούει πάνω στον Σβάρνα και να καταλήγει στα δίκτυα, για το 1-0.  Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός πήρε τα πάνω του και στο 61’ φτάνει κοντά σε ένα δεύτερο τέρμα, όμως ο Ζϊφκοβιτς έβγαλε την προσπάθεια του Ανδρούτσου. Στο 65’ η Ξάνθη απειλεί με σέντρα – σουτ του Μπαξεβανίδη, που έβγαλε ο Καπίνο, ενώ στο 69’ ο Ολυμπιακός «φωνάζει» για πέναλτι του Ζίφκοβιτς πάνω στον Μανθάτη, που δεν καταλόγισε ο Κομίνης. Τελικά, οι «ερυθρόλευκοι» σφράγισαν την νίκη τους στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν και μετά από φάση διαρκείας μπροστά από τα καρέ της Ξάνθης και εξαιρετική επέμβαση του Ζίφκοβιτς σε εξ επαφής κεφαλιά του Καρντόσο, ο Μανθάτης πήρε το ριμπάουντ και με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα, για το τελικό 2-0.
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ