2017-01-22 06:56:13
Φωτογραφία για Αβέρωφ: Κάποιοι επιχειρούν τη διατάραξη των σχέσεων Αθηνών - Λευκωσίας
Η προσπάθεια να απαλλαγεί η Κύπρος από την τουρκική κατοχή είναι σήμερα πιο δυνατή από ποτέ, επισήμανε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, προσθέτοντας ότι ηγέτης αυτής της προσπάθειας είναι ο πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος με μαεστρία ήδη καταγράφει σημαντικές επιτυχίες.

Μιλώντας ενώπιον του Ανώτατου Συμβουλίου του κόμματος, ο κ. Νεοφύτου τόνισε ότι γίνεται συζήτηση για μιά λύση που όχι απλώς θα είναι ποιοτικά καλύτερη του σχεδίου που απορρίφθηκε από το λαό, αλλά σε αρκετά σημεία καλύτερη και από το σύνταγμα του 1960.

Τονίζοντας την ανάγκη για εθνική ενότητα ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι αυτή προϋποθέτει εθνική ευθύνη και υπέρβαση της οποίας προσωπικής και κομματικής ατζέντας.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της Γενεύης είπε ότι ακόμα και την ημέρα που για πρώτη φορά μετά το 1963, καθίσαμε στο ίδιο τραπέζι με την Τουρκία, άλλοι έψαχναν αεροπλάνο να αποδράσουν της ευθύνης,  άλλοι επέλεξαν να μην παραστούν, άλλοι ασχολούνταν με το μέλλον του ενδιάμεσου χώρου και αρκετοί με τη διαρροή εθνικών θέσεων.


Ο κ. Νεοφύτου αναφέρθηκε επίσης σε κάποιους οι οποίοι έφτασαν στο σημείο να επιχειρούν με συμπεριφορές τους τη διατάραξη των σχέσεων Αθηνών Λευκωσίας και να κάνουν μαθήματα εθνικοφροσύνης και πατριωτισμού.

Απευθύνοντας έκκληση για ενότητα και ομοψυχία, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι οι  θέσεις μας για τη μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ένα σύγχρονο ομόσπονδο κράτος, έχουν επικυρωθεί επανειλημμένα και αυτές είναι που αγωνίζεται να πετύχει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ