2017-01-23 14:17:08
Φωτογραφία για Πάχος και μόλυνση τρώνε τους πατρινούς - Εκτός ελέγχου τα αιωρούμενα σωματίδια στο Νέο Λιμάνι
Δηλητηριώδης συνδυασμός για τους δημότες, ιδιαίτερα αυτούς που κατοικούν στο κέντρο της Πάτρας, αποτελεί η μόλυνση της ατμόσφαιρας με καυσαέρια, σε συνδυασμό με τα υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας και καπνίσματος που καταγράφονται στο γενικό πληθυσμό της πόλης.

Το στοιχείο αυτό προκύπτει από επιδημιολογική μελέτη που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Πάτρα και την οποία παρουσίασε χθες το απόγευμα ο αναπλ. καθηγητής Απόστολος Βανταράκης, στη διάρκεια εκδήλωσης που οργανώθηκε από την «Κοινο_Τοπία» με θέμα «Ατμοσφαιρική ρύπανση στην Πάτρα».

Το πρόβλημα της ρύπανσης προκαλούν κυρίως τα αιωρούμενα σωματίδια που υπάρχουν σε υψηλές συγκεντρώσεις στην ατμόσφαιρα της Πάτρας και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί τοπικά καθώς η επιμόλυνση της χώρας γίνεται όπως τα συγκοινωνούντα δοχεία, με «εισαγωγή» ρύπων στην Πάτρα από αλλού αλλά και «εξαγωγή», δικών μας ρύπων, σε άλλες αστικές και μη περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το Σπύρο Πανδή, καθηγητή στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Σχετικά με τα αιρούμενα σωματίδια, το όριο επιφυλακής και λήψης μέτρων έχει ήδη ξεπεραστεί στο χώρο του νέου λιμανιού και τη Νότια Πάτρα, σύμφωνα με τα στοιχεία από το Εργαστήριο Φυσικής της Ατμόσφαιρας του Πανεπιστημίου Πατρών που παρουσίασε στην εκδήλωση της «Κοινο_Τοπίας» χθες ο Ανδρέας Καζαντζίδης, αναπλ. καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ