2017-01-25 12:40:10
Φωτογραφία για Αχαΐα: Έως τέλη 2017 έτοιμη η νέα σιδηροδρομική γραμμή Κιάτο-Ροδοδάφνη
Από την Δυτική έξοδο της σήραγγας Μελισσίων-στο σιδηροδρομικό τμήμα Κιάτο-Ροδοδάφνη, όπου έκανε επιθεώρηση των έργων που εκτελεί η ΕΡΓΟΣΕ, παρουσία στελεχών της, ξεκίνησε την περιοδεία του για την Αχαία ο υπουργός Υποδομών Χρήστοε Σπίρτζης.

Ο υπουργός προήδρευσε σε σύσκεψη στο κεντρικό εργοτάξιο της ΜΕΤΚΑ στο σταθμό Ξυλοκάστρου και αμέσως μετά άρχισε την αυτοψία του Ολυμπία Οδό και στα έργα της νέας σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα όπου ήδη εκτελούνται εργασίες (Ροδοδάφνη – Ψαθόπυργος) αλλά και στο νέο τμήμα που θα ξεκινήσει μέχρι και το Ρίο.

Όπως ανέφερε στόχος είναι μέχρι το τέλος του 2017 να είναι έτοιμη η νέα σιδηροδρομική γραμμή από το Κιάτο μέχρι τη Ροδοδάφνη του Αιγίου, προσθέτοντας ότι «οι πολίτες να φθάνουν, στα τέλη του 2019, από την Αθήνα στην Πάτρα σε μία ώρα και 55 λεπτά, ενώ η απόσταση από την Αθήνα στο Αίγιο θα είναι περίπου μιάμιση ώρα. Επίσης την επόμενη εβδομάδα θα πάει προς ψήφιση στη Βουλή το έργο του τμήματος Ψαθόπυργος-Ρίο».


Αργά το απόγευμα ο υπουργός Υποδομών θα μεταβεί στα γραφεία της Νομαρχιακής Οργάνωσης Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα, στη Γούναρη, όπου θα έχει συνάντηση με το 25μελές νέο όργανο.

Το πρόγραμμα του υπουργού, αύριο Τετάρτη, θα περιλαμβάνει συνάντηση με τον δήμαρχο της Πάτρας Κώστα Πελετίδη, όπου θα κυριαρχήσουν:

Το θέμα των έργων και τα αντιπλημμυρικά στην Ολυμπία Οδό,

το ζήτημα της υπογειοποίησης της νεάς σιδηροδρομικής γραμμής στην Πάτρα, από τον Αγιο Αλέξιο έως και το νέο λιμάνι της πόλης στην Ακτή Δυμαίων, αλλά και

η Πατρών – Πύργου και η νεά χάραξη του δρόμου μέχρι και τη Δυτική Αχαΐα.

Αμέσως μετά ο υπουργός θα μεταβεί στον ΟΛΠΑ για δεύτερη συνάντηση με τη διοίκηση και τον πρόεδρο Νίκο Κοντοέ με θέμα το τρένο, αλλά και το νέο εμπορικό τμήμα του λιμανιού.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ