2017-01-25 13:49:14
Φωτογραφία για Εικόνες ντροπής - Μετέτρεψαν το προστατευόμενο Έλος Αμμουδιάς σε χωματερή [video]
Οικοδομικά υλικά, είδη οικιακής χρήσης, από στρώματα, πολυθρόνες και καρέκλες έως λεκάνες, πλαστικά και διάφορα άλλα έχουν μετατρέψει την προστατευόμενη περιοχή σε χωματερή.

Παρότι στην συγκεκριμένη θέση ο Φορέας Διαχείρισης είχε τοποθετήσει ενημερωτική πινακίδα για την απαγόρευση ρίψης σκουπιδιών, δεν δίστασαν να κατεδαφίσουν την πινακίδα και να την σκεπάσουν με σωρό από ξύλα που χρησιμοποιούνται σε οικοδομές!

Όπως σημειώνει ο Φορέας Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Ποταμών Καλαμά και Αχέροντα, το Έλος Αμμουδιάς αποτελεί σημαντικό υγροβιότοπο με ιδιαίτερο οικολογικό ενδιαφέρον ως ενδιαίτημα για σπάνια και απειλούμενα με εξαφάνιση είδη πανίδας, κυρίως ορνιθοπανίδας (παρυδάτια και υδρόβια) όπως η σπάνια και παγκοσμίως απειλούμενη βαλτόπαπια – Aythya nyroca, η πρασινοκέφαλη – Anas platyrhynchos, διάφορα είδη ερωδιών κ.α..

Η ανεξέλεγκτη απόθεση αποβλήτων στο πιο σημαντικό τμήμα της προστατευόμενης περιοχής του Δέλτα Αχέροντα, τον υγρότοπο του Έλους Αμμουδιάς, προκαλεί τεράστια υποβάθμιση και αισθητική αλλοίωση στην περιοχή, κινδυνεύοντας να μετατραπεί σε σκουπιδότοπο.


Είναι αναγκαία η παρέμβαση των τοπικών αρχών προκειμένου να γίνει απομάκρυνση των σκουπιδιών από την περιοχή, ώστε αυτή να διατηρήσει το χαρακτήρα της και να επιτελέσει το οικολογικό της ρόλο, όπως και οι ίδιοι οι κάτοικοι της περιοχής να είναι αρωγοί στην προσπάθεια για την αποτροπή τέτοιων ανεξέλεγκτων και αυθαίρετων ενεργειών στο μέλλον, καταλήγει ο Φορέας Διαχείρισης, ο οποίος έδωσε στην δημοσιότητα τις φωτογραφίες και το βίντεο που ακολουθεί:
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ