2017-01-26 02:01:32
Φωτογραφία για Γιατί σύντομα δε θα έχεις jet lag μετά από πολύωρες πτήσεις
Jet lag: Δεν είναι ασθένεια. Δεν είναι πάθηση. Είναι μια φυσιολογική κατάσταση, που σου συμβαίνει όταν διαταράσσεται το ρολόι του σώματός σου και που κάνει την εμφάνισή της μέσα από μια σειρά από συμπτώματα: πονοκέφαλος, ναυτία, αφυδάτωση, κούραση, δυσπεψία, διαταραχές του ύπνου.

Κι αφού σου υπενθυμίσαμε τι εστί jet lag, ήρθε η ώρα να σου αποκαλύψουμε πώς ο χειρότερος εφιάλτης σου όταν επιλέγεις να ταξιδέψεις με αεροπλάνο αποτελεί ήδη παρελθόν.

Τα εύσημα ανήκουν στους μηχανικούς που σχεδίασαν τα Boeing 787 Dreamliner και Airbus A350, με τέτοιο τρόπο, ώστε να διατηρούν την πίεση του αέρα καμπίνας στα 6.000 πόδια (1.828μ), ακόμα κι αν το υψόμετρο που βρίσκονται τα δύο αεροσκάφη είναι μεγαλύτερο.

Για να στο πούμε πιο απλά, τα περισσότερα αεροπλάνα αυτή τη στιγμή έχουν πίεση αέρα καμπίνας ισοδύναμη με εκείνη που υπάρχει στο υψόμετρο των 8.000 ποδιών (2.400μ). Ωστόσο, οι μηχανικοί κατόρθωσαν τόσο στο Dreamliner όσο και στο Airbus να μειώσουν την πίεση στα 6.000 πόδια και να εξαλείψουν έτσι τις πιθανότητες για jet lag των επιβατών. Τα επίπεδα της υγρασίας αυξήθηκαν, εν αντιθέσει με τα επίπεδα ξηρότητας της ατμόσφαιρας που μειώθηκαν.

«Κοιμήθηκα βαθιά και ξύπνησα μετά από ώρες όταν είχαμε σχεδόν φτάσει. Ένιωθα απίστευτα αναζωογονημένος», ανέφερε ο ταξιδιωτικός ρεπόρτερ George Hobica, στη USA Today.

Το μέλλον των αεροπορικών πτήσεων είναι εδώ.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ