2017-01-26 13:03:33
Φωτογραφία για Χώρα θα φυτέψει 1 εκατομμύριο φοίνικες... για τη μείωση των θανάτων από κεραυνούς!
Σε μια προσπάθεια να μειώσει τους θανάτους αυτούς, η κυβέρνηση του Μπαγκλαντές στράφηκε σε μία φυσική λύση και στοχεύει να φυτεύσει ένα εκατομμύριο φοίνικες, προκειμένου να εξουδετερώσουν τις ζημιές από τους κεραυνούς και να σώσουν ζωές.

Πάνω από 200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Μπαγκλαντές το 2016, λόγω χτυπημάτων κεραυνών, σύμφωνα με τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία.

Σε μια προσπάθεια να μειώσει τους θανάτους αυτούς, η κυβέρνηση του Μπαγκλαντές στράφηκε σε μία φυσική λύση και στοχεύει να φυτεύσει ένα εκατομμύριο φοίνικες, προκειμένου να εξουδετερώσει τις ζημιές από τους κεραυνούς και να σώσει ζωές.

Σύμφωνα με μία ανεξάρτητη πηγή, οι θάνατοι που συνδέονται με κεραυνούς το 2016 και μόνο, ενδέχεται να είναι έως και 349. Ο αριθμός αυτός είναι πολύ υψηλότερος από την επίσημη καταμέτρηση, γιατί οι άνθρωποι που κατοικούν σε αγροτικές περιοχές πολλές φορές δεν αναφέρουν θανάτους στην αστυνομία.


Συνολικά 82 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το φυσικό φαινόμενο μέσα σε μία μόνο ημέρα του Μαΐου και η κυβέρνηση αναγκάστηκε τελικά να περιγράφει επίσημα τους κεραυνούς και τις αστραπές ως φυσική καταστροφή το 2016. Οι αρχές ελπίζουν τώρα να καταπολεμηθεί το πρόβλημα με διάφορα μέτρα, ένα εκ των οποίων είναι η δενδροφύτευση.

«Έχουμε ήδη ξεκινήσει τη φύτευση φοινίκων σε αγροτικές περιοχές, σε μια προσπάθεια να μειωθεί ο αριθμός των θανάτων που οφείλονται σε κεραυνούς. Θα φυτεύσουμε ένα εκατομμύριο δέντρα μέχρι τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους», δήλωσε ο Γραμματέας Διαχείρισης Καταστροφών, Σαχ Καμάλ, στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ένα παρόμοιο πρόγραμμα ήδη φαίνεται να είναι επιτυχές στην Ταϊλάνδη. Αν και οι κεραυνοί μπορούν να βλάψουν τα δέντρα, η παρουσία τους αποτρέπει τα ηλεκτρικά φορτία από το να κινούνται στο έδαφος.

Η αποψίλωση των δασών πιθανώς έχει παίξει ρόλο στους θανάτους. Σύμφωνα με τους ειδικούς, σημειώθηκαν τόσα πολλά θανατηφόρα ατυχήματα εν μέρει επειδή δεν υπήρχαν αρκετά δέντρα των οποίων τα κλαδιά είναι σε θέση να «απορροφούν» τους κεραυνούς.

Σύμφωνα με τον Καμάλ, που έχει επίσης διατελέσει επικεφαλής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας του Μπαγκλαντές, οι κεραυνοί έχουν αυξηθεί στις αγροτικές περιοχές με την μεγαλύτερη αποψίλωση των δασών, καθώς οι αγρότες κόβουν τα δέντρα για να καλλιεργήσουν ρύζι και άλλες καλλιέργειες.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ