2017-01-26 18:08:30
Φωτογραφία για ΣΟΪΜΠΛΕ: ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
«Θα πρέπει να ολοκληρωθεί η β’ αξιολόγηση και αυτό είναι ευθύνη της Ελλάδας» υποστήριξε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup. Ερωτηθείς για το περιεχόμενος της σημερινής συνάντησης, ανέφερε πως «δεν θα ασχοληθούμε πολύ εντατικά με την Ελλάδα, καθώς δεν υπάρχουν νέα». «Θα πρέπει να περιμένουμε τη συμφωνία για να προχωρήσουμε» έσπευσε να προσθέσει.

Κάνοντας ειδική μνεία στις εκκρεμότητες της β’ αξιολόγησης, παρατήρησε πως η ελληνική κυβέρνηση «δεν έχει κάνει ό,τι δεσμεύτηκε» και συμπλήρωσε πως «έχει φθάσει ο καιρός να το κάνει, γιατί ο χρόνος γίνεται πιεστικός». Τέλος, σχετικά με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το Ταμείο «θα τηρήσει όλα όσα έχουμε αποφασίσει».

Ντομπρόβσκις: Επιτεύξιμη η συμφωνία

Επιτεύξιμη χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, τη συμφωνία για την ολοκλήρωση της β΄ αξιολόγησης και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.  


Προσερχόμενος στο Eurogroup, ανέφερε πως για να κλείσει η αξιολόγηση «απαιτείται προσπάθεια και από τις δύο πλευρές» και εξήγησε πως στη σημερινή συνάντηση θα εξεταστεί η οικονομική κατάσταση της περιόδου, μετά το 2018. «Πρέπει να δούμε ποια μέτρα, ενδεχομένως χρειαστούμε, ώστε να διασφαλίσουμε και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα» έσπευσε να προσθέσει, επαναλαμβάνοντας πως η Κομισιόν τάσσεται υπέρ της παραμονής του Ταμείου.

Όσον αφορά το δημοσιονομικό κενό του 2018, σημείωσε ότι χρειάζονται ορισμένες ακόμη διευκρινίσεις, ενώ σχετικά με το 2017, εξέφρασε την πεποίθηση πως οι δημοσιονομικοί στόχοι θα επιτευχθούν. «Η Ελλάδα έχει καταβάλλει σημαντικές μεταρρυθμιστικές προσπάθειες και το 2016 κατάφερε να ξεπεράσει τους στόχους» κατέληξε, στον ίδιο αισιόδοξο τόνο.

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές Τσακαλώτου πριν το Eurogroup

Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Αναπληρωτή Υπουργού Γιώργου Χουλιαράκη με Ευρωπαίους αξιωματούχους και εταίρους με στόχο την προετοιμασία της συζήτησης για την Ελλάδα στο σημερινό Εurogroup.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, η ελληνική πλευρά συναντήθηκε αρχικά με τον πρόεδρο του Εurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, τον οποίο συνόδευε ο πρόεδρος της ΕWG Τόμας Βίζερ.

Στη συνέχεια είχαν συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών, στην οποία τον ΕΜΣ εκπροσώπησε ο επικεφαλής του Κλάους Ρέγκλινγκ, την ΕΚΤ το εκτελεστικό μέλος Μπενουά Κερέ, την Κομισιόν ο γενικός διευθυντής Μάρκο Μπούτι και το ΔΝΤ ο Πόλ Τόμσεν.

Οι υπουργοί ολοκλήρωσαν τις επαφές με τη συνάντηση που είχαν με το Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

ΑΜΠΕ

'The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ