2017-01-27 18:07:12
Φωτογραφία για Η 94χρονη γιαγιά που αποφοίτησε με άριστα μετά από 50 χρόνια
Η Amy Craton υποστηρίζει ότι ποτέ δεν είναι αργά για να ολοκληρώσετε κάτι που έχετε ξεκινήσει, ακόμη και αν χρειαστεί να περάσουν πάνω από πέντε δεκαετίες για να το καταφέρετε.

Η 94χρονη γιαγιά αποφοίτησε πρόσφατα από το πανεπιστήμιο Southern New Hampshire με άριστα 55 χρόνια μετά την έγγραφή της, καθώς αναγκάστηκε να διακόψει τις σπουδές το 1962 για να δουλέψει και να μεγαλώσει τα παιδιά της μετά το διαζύγιο.

Η Amy αισθάνεται υπερήφανη για τον εαυτό της, ωστόσο υποστηρίζει ότι έχει ακόμη δρόμο μπροστά της.

Για να την τιμήσει για την επιμονή και την αποφασιστικότητά της, ο πρύτανης του πανεπιστημίου ταξίδεψε από το Μάντσεστερ των ΗΠΑ στη Χονολουλού, όπου ζει η 94χρονη, για να της παραδώσει ο ίδιος το πτυχίο της, σε ένα πάρτι έκπληξη που διοργανώθηκε για την αποφοίτησή της.

Αν και καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι και αντιμετωπίζοντας προβλήματα με την ακοή της, η Amy αποφάσισε να επιστρέψει στις σπουδές της μέσω ενός online προγράμματος που προσφέρει το πανεπιστήμιο.


Η ατρόμητη γιαγιά πήρε το πτυχίο της στη δημιουργική γραφή και την αγγλική γλώσσα. Καθώς είναι η παλαιότερη απόφοιτος του πανεπιστημίου, πιστεύεται ότι ενδεχομένως να είναι μια από τις γηραιότερες φοιτήτριες στην Αμερική.

Μεγάλωσε στο Μάλντεν της Μασαχουσέτης και πέρασε τα καλοκαίρια της στο Νιου Χάμσαϊρ. Ενήλικη πλέον μετακόμισε στην Καλιφόρνια, όπου μεγάλωσε τα παιδιά της μέχρι που μετακόμισε πάλι στη Χαβάη όπου και διαμένει ως σήμερα.

Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετώπισε δεν ήταν μόνο η παρακολούθηση μαθημάτων, αλλά και η διαφορά ωρών μεταξύ της Χαβάης και του Νιου Χάμσαϊρ.

Η Amy με ένα από τα εγγόνια της

Για να μη χάνει τις προθεσμίες των εργασιών της συχνά έμενε ξύπνια μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Αλλά δεν το έχει μετανιώσει ούτε στιγμή.

Τώρα η Amy παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του πανεπιστημίου και υποστηρίζει ότι όσο συνεχίζει να παίρνει καλούς βαθμούς θα είναι ευτυχισμένη.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ