2017-01-28 20:33:12
Φωτογραφία για ΑΠΟΕΛ: Στην… τσίτα λόγω «Δασάκι»
Ο Εθνικός στην έδρα του μεταμορφώνεται προς το καλύτερο, κι αυτό δεν περνά απαρατήρητο από τον Τόμας Κρίστιανσεν Απόλυτα προσηλωμένοι στον αυριανό αγώνα στο «Δασάκι» είναι όλοι στον Αρχάγγελο. Το γεγονός ότι ο Εθνικός Άχνας στην έδρα του παρουσιάζεται με εντελώς διαφορετικό πρόσωπο, σε σχέση με τα εκτός έδρας παιχνίδια του, αναγκάζει τους «γαλαζοκίτρινους» να αντιμετωπίσουν τον συγκεκριμένο αγώνα με τη δέουσα σοβαρότητα. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι ο Εθνικός Άχνας στο «Δασάκι» έχει απολογισμό 7 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες και τέρματα 24-15, αντί 1 νίκης, 2 ισοπαλιών και 7 ηττών και με συντελεστή τερμάτων 9-17, στα παιχνίδια μακριά από το «Δασάκι» που έδωσε μέχρι σήμερα. Όλα αυτά έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου στον Αρχάγγελο, αφού πρόκειται για μια ομάδα που κυριολεκτικά μεταμορφώνεται προς το καλύτερο όταν αγωνίζεται στην έδρα της. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι αρκετοί λένε πως ο Εθνικός στην έδρα του πραγματοποιεί πορεία πρωταθλητισμού!


Παρ' όλ' αυτά, στον ΑΠΟΕΛ ο στόχος είναι ένας και αδιαπραγμάτευτος και δεν είναι άλλος από τη νίκη. Οι «γαλαζοκίτρινοι» και καλύτερη ομάδα διαθέτουν και ποιοτικότερη και αυτό που απομένει είναι να το αποδείξουν στο «Δασάκι». Ο Τόμας Κρίστιανσεν έχει υποδείξει στους ποδοσφαιριστές του τα δυνατά και αδύνατα σημεία του αντιπάλου. Θεωρείται δεδομένο ότι ο Εθνικός θα προσπαθήσει να απειλήσει στις αντεπιθέσεις, γι' αυτό και ο Δανός τεχνικός ζητά από τους παίκτες του οι γραμμές να είναι κοντά η μια με την άλλη, ώστε στην περίπτωση που οι αντίπαλοι θα φεύγουν στην αντεπίθεση να μην υπάρχουν μεγάλα κενά.  

Πρόβλημα με Πιέρο

Μια μικροενόχληση που ένιωσε στο παιχνίδι κυπέλλου με τη Νέα Σαλαμίνα ίσως σταθεί ικανή να κρατήσει τον Πιέρο Σωτηρίου εκτός αρχικού σχήματος. Ο Τόμας Κρίστιανσεν δεν θέλει με κανέναν τρόπο να ρισκάρει, σ' αυτήν την κρίσιμη καμπή της περιόδου, έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του, που έχουν τραβήξει αρκετό κουπί μέχρι σήμερα. Έτσι, το πιο λογικό, είναι ο Σωτηρίου να μείνει εκτός 11άδας.

Με αυτό το σενάριο και δεδομένου ότι εκτός θα είναι και ο Μπαράλ, το βάρος στη γραμμή κρούσης θα πέσει στον Ντε Καμάργκο. Λόγω αυτού του δεδομένου, λογικά, θα διαφοροποιηθεί και το σχήμα, αφού ο Δανός τεχνικός θα το «γυρίσει» σε 4-1-4-1.

Σε σχέση με τον αγώνα της Τετάρτης στο κύπελλο, ο Βάτερμαν θα επιστρέψει κάτω από τα δοκάρια, αντί του Πάρντο. Στο κέντρο της άμυνας, οι Αστίθ και Μερκής θα διατηρήσουν τις θέσεις τους, ενώ ερωτηματικά υπάρχουν για τα άκρα της άμυνας. Αριστερά, ο Ιωάννου έχει τον πρώτο λόγο αντί του Λάγο, ενώ στο δεξί άκρο Αρτυματάς και Χριστοφόρου έχουν τις ίδιες πιθανότητες. Μοράις και Βινίσιους θα διατηρηθούν στη θέση τους στο κέντρο, όπως και ο Εφραίμ στο ένα «φτερό», ενώ λογικά ο Αλωνεύτης θα επανέλθει στο άλλο αντί του Γιαννιώτα. Στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Ντε Καμάργκο και πίσω του ο Μπερτόλιο σε πιο ελεύθερο ρόλο.

Στον αυριανό αγώνα ο Τόμας Κρίστιανσεν δεν υπολογίζει στα τελευταία μετεγγραφικά αποκτήματα Γιαμπερέ και Εμπεσίλιο, καθώς επίσης και στους Μιλάνοφ, Ορλάντι, Βάντερ (χθες ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα) και Μπαράλ (έκανε φυσικοθεραπεία). Αμφίβολη, όπως προαναφέραμε, είναι και η συμμετοχή του Πιέρου Σωτηρίου.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ