2017-01-28 23:03:06
Φωτογραφία για Απολαύστε μαγευτικές εικόνες σε διαδρομή στα χιονισμένα βουνά των Τρικάλων [video]
Το απόλυτο λευκό σε μαγεύει όταν αρχίζεις να ανηφορίζεις στα ορεινά των Τρικάλων, με το χιόνι να ξεπερνά και το 1,5 μέτρο Χθες το μεσημέρι ο φακός του trikalaola.gr κατέγραψε μοναδικές εικόνες από το λευκό πέπλο που σκέπασε όλα τα ορεινά πάνω από την Πύλη, μέχρι το χιονοδρομικό κέντρο και τα λιβάδια Περτουλίου που καταγράψαμε. Οι δρόμοι όμως ήταν καθαροί, καθώς τα εκχιονιστικά μηχανήματα δούλευαν συνεχώς, παρόλο την έντονη χιονόπτωση της βραδιάς που πέρασε.

Το χιόνι ήταν φρέσκο και δεν έπεφτε από τα κλαδιά των ελατιών. Πιο κάτω, έως και την Ελάτη επικρατούσε ομίχλη και οι δροσοσταλιές κόλλησαν πάνω στα δέντρα και μαζί με το φρέσκο χιόνι συνέθεσαν το «πάρκο των κοραλλιών».

Ανηφορίζοντας, βγήκαμε πάνω από τα σύννεφα, φτάνοντας στον αυχένα «Τζατζά», λίγο πριν κατηφορίσουμε για τα λιβάδια Περτουλίου. Ο ήλιος μόλις μας χάρισε το φως του και οι αχτίδες αντανακλούσαν πάνω στο χιόνι και στις παγωμένες δροσοσταλιές, λες και κοιτούσαμε ένα διαμάντι που αντανακλά από όλες τις πλευρές.


Κατηφορίζοντας δεξιά και αριστερά αφήναμε τα πανύψηλα χιονισμένα έλατα που έμοιαζαν σαν ήρεμοι λευκοί γίγαντες και μας παρατηρούσαν στο διάβα μας.

Φτάνοντας στα λιβάδια, η αποθέωση του λευκού τοπίου Μια εικόνα που είναι πολύ δύσκολο να την περιγράψεις με λόγια. Το παχύ στρώμα του φρέσκου και αφράτου χιονιού κάλυψε τα πάντα. Τα ρυάκια που τα νερά τους θα συνθέσουν πιο κάτω τον Αχελώο ποταμό, έκαναν τα χωρίσματα του πέπλου, διαγράφοντας μια μοναδική εικόνα. Όλα έμοιαζαν σαν ένα τεράστιο πίνακα ζωγραφικής που δημιουργός είναι η ίδια η φύση και όσο κι αν τον παρατηρείς, δεν τον χορταίνεις και θέλεις κι άλλο…

Απέναντι το χιονοδρομικό κέντρο που το ύψος του χιονιού ξεπερνά το ένα μέτρο, ήταν έτοιμο να δεχθεί τους επισκέπτες του Σαββατοκύριακου. Πάνω, μία από τις κορυφές του Κόζιακα που οδηγεί το καταφύγιο.

Φτάσαμε μέχρι τη διασταύρωση προς Καλαμπάκα και φάγαμε το χρόνο μας παρατηρώντας για πολύ ώρα τον ζωντανό πίνακα ζωγραφικής χωρίς την κάμερά μας, αλλά δεν μας έφτασε… Αριστερά μας η επιβλητική κορυφή της Μαρόσα που φόρεσε κι αυτή το κατάλευκο πέπλο της.
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ