2017-01-30 20:03:11
Φωτογραφία για Σικελία: Λευκή τίγρη της Σιβηρίας δραπέτευσε από τσίρκο και έκοβε βόλτες έξω από το Παλέρμο [video]
Ο δραπέτης, Όσκαρ, αναστάτωσε το Μοντρεάλε, μία μικρή πόλη έξω από το Παλέρμο της Σικελίας και σκόρπισε τον πανικό στους 38.000 κατοίκους του. Ο λόγος για μία τεράστια λευκή τίγρη της Σιβηρίας - βάρους 300 κιλών, ύψους ενός μέτρου και μήκους 3,5 μέτρων - που απέδρασε από ένα περιπλανώμενο...

τσίρκο που ήταν εγκατεστειμένο στο Μοντρεάλε. Οι συνθήκες, υπό τις οποίες το αρσενικό αιλουροειδές δραπέτευσε, παραμένουν ακόμα άγνωστες, με την αστυνομία της περιοχής να έχει ήδη ξεκινήσει τις έρευνες, προσάπτοντας κατηγορίες στους υπευθύνους του τσίρκου για την εγκληματική τους αμέλεια.

Το Μοντρεάλε ερήμωσε, καθώς η είδηση της... απόδρασης διαδόθηκε αστραπιαία σε όλους τους κατοίκους του Μοντρεάλε που "ταμπουρώθηκαν" στα σπίτια τους  Μόνο λίγοι τολμηροί βρίσκονταν στους δρόμους, ενώ η κυκλοφορία είχε διακοπεί, επί τέσσερις ολόκληρες ώρες, όσο, δηλαδή, διήρκεσε το κυνήγι του δραπέτη.


Ο δήμαρχος της πόλης, Πιέρο Καπίτσι, δήλωσε πως στην αρχή νόμιζε πως πρόκειται για αστείο, αλλά όταν κατάλαβε...τη σοβαρότητα του θέματος, μετείχε κι αυτός στην τετράωρη επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του ζώου που, τελικά, στέφθηκε με επιτυχία. Αρχικά, ο τίγρης περιορίστηκε σε ένα μεγάλο κλουβί, στη συνέχεια σε ένα μικρότερο και πάει λέγοντας, μέχρι που μπήκε σε κοντέινερ για να μεταφερθεί ξανά στο τσίρκο.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι οι τίγρεις της Σιβηρίας τελούν υπό εξαφάνιση, καθώς υπολογίζεται πως υπάρχουν μόλις 400 εν ζωή , κάποιοι υπό αιχμαλωσία και κάποιοι στη φύση (στη Ρωσία και στην Κίνα).
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ