2017-01-31 14:59:55
Φωτογραφία για ΜΑΞΙΜΟΥ: ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ
Για διαστρέβλωση των δηλώσεων του επίτροπου Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί κάνουν λόγο πηγές του Μαξίμου για τα περί αμφισβήτησης της θέσης της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και σημειώνουν ότι: «Ας γνωρίζουν οι "συνήθεις άγνωστοι" ότι η διαστρέβλωση δηλώσεων μόνο για μικροκομματικούς λόγους, καθώς εκτιμούν ότι έτσι κάνουν ζημιά στην κυβέρνηση, βλάπτει σοβαρά τη χώρα». Οι κυβερνητικές πηγές σχολιάζουν: «Ας συγκρατηθούν, πως θα αντέξουν, άλλωστε, άλλα δυο χρόνια να ζητάνε εκλογές διαστρεβλώνοντας συνεχώς δηλώσεις;».

Σύμφωνα με τα όσα επισημαίνουν οι ίδιες πηγές αναφορικά με τις ακριβείς δηλώσεις του Μοσκοβισί, ο Επίτροπος σε σχόλιο Έλληνα βουλευτή ότι από γερμανικής πλευράς φαίνεται να επανέρχεται στο προσκήνιο η συζήτηση περί Grexit, επανέλαβε εμφατικά τη θέση της Επιτροπής ότι η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωζώνη και τόνισε ότι τη θέση αυτή, «μιας ισχυρής Ελλάδας σε μια ισχυρή Ευρωζώνη», συμμερίζονται όλοι οι Ευρωπαίοι εταίροι.


Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν ότι ο Μοσκοβισί επανέλαβε, μάλιστα, πως είναι δυνατή η σε σύντομο χρόνο ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, σημειώνοντας ότι η σχετική συζήτηση στο πλαίσιο του τελευταίου Eurogroup, στις 26 Ιανουαρίου, υπήρξε πολύ εποικοδομητική. «Με λίγη προσπάθεια μπορούμε να τα καταφέρουμε», σημείωσε, αναφέροντας ότι η Επιτροπή προτίθεται να είναι «πολύ ενεργή» προς αυτή την κατεύθυνση.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Κοινοβουλευτικής Ομάδας για το 2017, πραγματοποιήθηκε συζήτηση παρουσία του αντιπροέδρου της Επιτροπής Β. Ντομπρόβσκις και του επιτρόπου Π. Μοσκοβισί, όπου εκεί δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί μια μεταρρυθμισμένη Ελλάδα με ανάπτυξη και απασχόληση, ενώ παραδέχθηκε ότι η χώρα μας αποτελεί θέμα ανησυχίας για την Κομισιόν, η οποία, όπως πρόσθεσε, κάνει ό,τι μπορεί για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ και να διατηρηθεί η ακεραιότητα της Ευρωζώνης.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ