2017-02-01 05:24:15
Φωτογραφία για Ο Γιώργος Βόβορας μίλησε για όλα ...
Ο Γιώργος Βόβορας, άμεσος συνεργάτης του Τσάβι Πασκουάλ στον Παναθηναϊκό Superfoods, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM και στην εκπομπή «Αντεπίθεση», με τους Βασίλη Βέργη, Σάββα Λιβάνιο και Δημήτρη Κοντό, για:

-τις διαφορές της χθεσινής νίκης από τη νίκη στο ΣΕΦ: «Είναι διαφορετικά τα δύο παιχνίδια. Στον αγώνα του Κυπέλλου ήμασταν πνευματικά πολύ συγκεντρωμένοι και ήμασταν πολύ επιθετικοί και παθιασμένοι. Μετά από τρεις σερί ήττες υπήρχε και το στοιχείο του εγωισμού, καθώς θέλαμε να βγάλουμε αντίδραση. Δεν φτάνει όμως μόνο να θέλεις, παίξαμε και σωστά τακτικά. Χθες δεν ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένοι στο ξεκίνημα, σε κάποιες λεπτομέρειες σε άμυνα και επίθεση, χάνοντας ριμπάουντ που δίνουν ψυχολογία στον αντίπαλο. Το πιο σημαντικό δεν ήταν τα πρόσωπα, αλλά ο τρόπος προσέγγισης του αγώνα από μας στο ξεκίνημα».

-τη σημασία της άμυνας στη νίκη: «Σίγουρα στο αμυντικό κομμάτι, αν εξαιρέσουμε το πρώτο δεκάλεπτο, λειτουργήσαμε καλά. Παίξαμε πολύ επιθετικά στην άμυνα, βάλαμε τον κόσμο στην εξίσωση από την άμυνά μας κι όχι από την επίθεση. Βοήθησε σε αυτό και ο Νίκος Παππάς».


-τη μεταμόρφωση του Παππά: «Υπήρξε μια περίοδος που δεν ήταν σημαντικό μέλος της ομάδας, αλλά μέσα από την καλή παρουσία στις προπονήσεις ξαναπήρε την ευκαιρία και αποτελεί παράδειγμα πώς κερδίζεις ξανά τη θέση σου στην ομάδα. Όταν προσπαθείς και είσαι συγκεντρωμένος στην άμυνα, τότε το επιθετικό κομμάτι θα το βρεις και ο Νίκος έχει μεγάλο επιθετικό ταλέντο».

-την καλή βραδιά των Ρίβερς και Σίνγκλετον: «Ο Ρίβερς και ο Σίνγκλετον ήταν σε πολύ καλή μέρα και προσπαθήσαμε να τους βρούμε μέσα από την ομαδική λειτουργία. Όταν βλέπεις πως κάποιος είναι ‘ζεστός’ είναι σημαντικό να τον βρεις. Η ομάδα λειτούργησε ομαδικά για να βρουν τα σουτ και να τα βάλουν. Αυτό το κομμάτι πρέπει να το βελτιώσουμε».

-την ηγετική παρουσία του Ρίβερς: «Το πιο σημαντικό για τον Κέι Σι είναι το πώς έρχεται από τον πάγκο και πώς προετοιμάζει τον εαυτό του για το παιχνίδι. Είναι παράδειγμα. Όταν είσαι από την πρώτη φάση που μπαίνεις μέσα έτοιμος, αυτό δείχνει πνευματική προετοιμασία. Είναι και η ατομική του ικανότητα, αλλά και η ομάδα παίζει για τον Ρίβερς».

-το πόσος χρόνος χρειάζεται για να γίνει ο Παναθηναϊκός όπως τον θέλει ο Πασκουάλ: «Η φετινή Ευρωλίγκα είναι δύσκολη για κάθε προπονητή. Προσπαθούμε να βελτιωθούμε μέσα από τους αγώνες, γιατί δεν υπάρχουν πολλές προπονήσεις. Ο κόουτς Πασκουάλ είναι ένας προπονητής της λεπτομέρειας, έχει τη δική του φιλοσοφία και δεν είναι εύκολο να τα περάσει όλα μέσα σε τόσα ματς. Θα πρέπει να σταθεροποιήσουμε την απόδοσή μας μετά από μια μεγάλη νίκη. Μετά τη νίκη στο ΣΕΦ είχαμε δύο άσχημα ματς με Φενέρ και Προμηθέα. Θα πρέπει να βρούμε σταθερότητα και μέσα στο ίδιο το παιχνίδι. Στην άμυνά μας έχουμε σταθερότητα, εκτός ίσως κάποιες φορές από το ριμπάουντ, αλλά θέλουμε να δουλέψουμε περισσότερο στο επιθετικό παιχνίδι, να διαβάζουμε καλύτερα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, ειδικά εκτός έδρας».

-τη χρησιμοποίηση του Τζέιμς για πολλή ώρα σε σχέση με τον Καλάθη: «Ο κόουτς έκρινε πως ο Μάικ ήταν σε καλύτερη κατάσταση. Όλοι θέλουμε να κερδίζουμε και ο Μάικ χθες έπαιξε περισσότερο σαν πόιντ γκαρντ και μας βοήθησε πολύ. Είναι θέμα χρόνου ο Νικ να ξαναβρεί την αυτοπεποίθησή του και ο Παναθηναϊκός με εκείνον μπορεί να πετύχει πολλά».

-το ντεφορμάρισμα του Καλάθη: « Σε όλο τον πρώτο γύρο της Ευρωλίγκας τράβηξε μόνος του κουπί στην πιο δύσκολη θέση. Έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις και ένα μεγάλο μερίδιο στις νίκες του πρώτου γύρου ανήκει στον Νικ. Στον δεύτερο γύρο ως τώρα δεν έχει κάνει τις ίδιες εμφανίσεις. Πολλές φορές αν ξέρεις την εξήγηση μπορείς να λύσεις και πιο εύκολα το πρόβλημα. Περνά μια περίοδο που η προσέγγιση του παιχνιδιού του είναι διαφορετική. Στο αμυντικό κομμάτι είναι από τους κορυφαίους παίκτες στην Ευρώπη. Όλα εξαρτώνται από τον ίδιο τον παίκτη. Ο Νικ μπορεί και να μη σουτάρει και να κάνει δέκα διαφορετικές δουλειές στο γήπεδο».

-το γιατί δεν είχε αποκτηθεί γκαρντ όταν χτύπησε ο Τζέιμς: «Σίγουρα θα θέλαμε και ψάχναμε έναν πόιντ γκαρντ όταν ήταν τραυματίας ο Τζέιμς, αλλά η αγορά σε αυτή την περίοδο δεν είναι εύκολη. Πολλές ομάδες ψάχνουν και είναι δύσκολο να βρεις παίκτη που θα σου δώσει πραγματική βοήθεια. Στον Παναθηναϊκό δεν μπορείς να κάνεις λάθος επιλογή παίκτη».

-το ματς της Παρασκευής με τη Γαλατάσαραϊ: «Δεν υπάρχει κανένα εύκολο παιχνίδι. Όλες οι ομάδες είναι πολύ υψηλού επιπέδου και ειδικά εκτός έδρας πρέπει να είσαι πολύ καλός για να νικήσεις. Ο κόουτς από χθες είπε στους παίκτες πως έχουμε ένα πολύ σημαντικό ματς και πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό. Η ομάδα δεν έχει τη σωστή προσέγγιση στα τελευταία λεπτά εκτός έδρας και πρέπει να το διορθώσουμε για να πάρουμε τη νίκη».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ