2017-02-03 02:21:31
Φωτογραφία για Η επιτροπή συντονισμού για την ΠΦΥ
Posted By: Βασιλική Αγγουρίδη - Virus

Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία συστήνεται η Επιτροπή Συντονισμού για την αποτελεσματική υλοποίηση της μεταρρύθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) και ορίζονται τα μέλη της, υπέγραψαν ο Υπουργός Υγείας και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας. Επικεφαλής τέθηκε ο αρμόδιος Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας, Στ. Βαρδαρός.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, έργο της Επιτροπής, που έχει θητεία έως τα τέλη του 2018, είναι η παρακολούθηση της υλοποίησης της μεταρρύθμισης της ΠΦΥ, αλλά και ο συντονισμός και η διατομεακή συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να επιτευχθεί η έγκαιρη και αποτελεσματική εφαρμογής της μεταρρύθμισης.

Παράλληλα, συγκροτείται, με απόφαση Υπουργού, Τεχνική Ομάδα Υποστήριξης, αποτελούμενη από:

i. Εκπρόσωπο της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του Υπουργείου Υγείας.

ii. Εκπρόσωπο της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού της Εφαρμογής Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.


iii. Εκπρόσωπο της Ειδικής Υπηρεσίας Αρχή Πιστοποίησης και Εξακρίβωσης Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων (τ. Αρχή Πληρωμής) του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

iv. Εκπρόσωπο της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού και Παρακολούθησης Δράσεων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

v. Εκπρόσωπο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μεταρρύθμιση Δημοσίου Τομέα» του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Μέλη της Επιτροπής, τα οποία συμμετέχουν αμισθί, οριίζονται οι:

Βαρδαρός Σταμάτης, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, αρμόδιος για θέματα Π.Φ.Υ., ως Πρόεδρος

Κορκολής Παναγιώτης, Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Ιωαννίδης Γεωργιος, Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών Ε.Π. του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Παπαδόπουλος Παναγιώτης, Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Υγείας.

Τιβοκελη Ελευθερία, Διευθύντρια του Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Μαυροφρύδη Παρασκευή, Ειδική Σύμβουλος στο Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής του Πρωθυπουργού.

Γραμματέας της Επιτροπής ορίζεται η Παπαγιάννη Μαρία-Ελένη, ειδική συνεργάτης στο Πολιτικό Γραφείο του Υπουργού Υγείας, με αναπληρωτή τον Κηπουρο Ιωάννη, επίσης ειδικό συνεργάτη στο Πολιτικό Γραφείο του Υπουργού Υγείας.

ΠΦΥ Επιτροπή
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ